Jumaat, 27 Ogos 2010

Project Completed...

Taraaaaaaaaaaaaa............ 


Baru jer siap pasang petang tadi. hehehe...... Bertungkus lumus en. somi siapkan model ni sejak 2 hari lepas. Aku bantu hari yang pertama jer, pastu dah tak koser dah. Mata aku ni mana tahan nak berjaga malam. Kalau boleh jam 10 dah nak masuk tido..... Nak bangun sahur lagi...... Ohhh ttidakkkk!!!


Actually, kapal terbang ni belum siap sepenuhnya. Sepatutnya sebelum semua spare parts dicantumkan, kena cat dulu. Tapi disebabkan kami takde stok cat dan takde budget nak beli cat, belasah jer la pasang tanpa sentuhan warna..... Kalau korang nak tahu, satu tin cat untuk color part-part tertentu model revell ni harga dia 6 henggit lebih. Imagine la kalau satu model perlukan 10 jenis cat, kopakkkk tau.... 

 credits to google

So, no wonder la kenapa setiap model yang dah siap dipasang dijual ratusan ringgit. 


30 comments:

kella berkata...

wow hebat lah! terujapulak! besar mana ni kak?

Lana~Bulu berkata...

itu koje orang rajin je..hee

miesha berkata...

salam.
rajinnyer laa memasang model kapal terbang niee...kalu saya lambat laaa nak menyiapkan ala benda nie..hehehee. mahaiii jugak harga warna dia tuu...tak warna pun lawa jugak : )

LiNda berkata...

Is memang sabar and teliti orangnya ..

kakcik berkata...

Sungguh rajin dan tekun.. :)

♥Azie♥ berkata...

dah siap....kalau minat 1 hari pun leh siap kan ain..

en_me berkata...

hobi orang mewah kanns.. ehehe

penjejak maya berkata...

salam,

sesuai utk org penyabar tu..

TUKANG KATA berkata...

hebat..saya pula tidak dikurniakan kekreatifan dan kerajinan..

jadi bagaimana?

tahniah saya ucapkan..

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

cantik.... :) sy rs kalo sy wat ni...entah seminggu dpt siap ke x...ngeee :p

Kulanz Salleh berkata...

tahniah,
memang cantik kalau dah siap pasang.. lepas ni bolehlah catkan kapal tu.. :)

Ain berkata...

kella: kalau kella minat boleh beli online, harga dia jauh lebih murah dari beli kat kedai biasa....

besar mana erk.... sedang-sedang jer kot...

hehehe....

Ain berkata...

lana bulu: dan juga kerja orang yang minat....

kalau tak minat memang tak siap kapal terbang ni....

Ain berkata...

miesha: thanks singgah sini...

mungkin sebab minat tu yang gigih pasang, tak sabar nak tengok rupa model yang dah siap jadi macam mana....

harga cat revell ni memang boleh tahan mahalnya, agaknya sebab barang tu dari oversea kot...

huhuhu....

Ain berkata...

linda: tapi dia garang tak henggat....

hahaha.....

Ain berkata...

kak cik: itu lah dia suami ain kakcik.....

entah mana la datang minat dia pasang benda camni...

Ain berkata...

azie: satu hari memang tak sempat azie sebabnya nak tunggu gam dan cat kering ambik masa....

kalau dalam 2 hari kosentrate ngadap benda ni jer, insyaallah siap la...

Ain berkata...

en_me: tak jugak, main golf lagi mewah....

hehehe....

Ain berkata...

penjejak maya: kalau tak sabar memang tak leh pasang kans....

Ain berkata...

tukang kata: nak pasang model ni tak perlu kreatif tapi perlu sabar dan teliti....

bagi yang tak rajin tu, lambat la sikit siapnya....

Ain berkata...

nadia: kalau buat betul-betul, seminggu gerenti boleh siap....

tapi kalau ada anak kecik, kena buat dalam bilik senyap2....

hilang satu spare parts, meraung nanti....

hehehe....

Ain berkata...

bro kulanz: kalau dah siap tampal sticker macam dalam pict. ni dah tak boleh cat dah....

cat sepatutnya dilakukan sebelum semua parts ni dicantumkan....

~aSHa~ berkata...

wah menariknye hobi ni

Ain berkata...

asha: kalau minat memang jadi menarik sha.....

nza berkata...

wah dh siap...mahainya cat tu......

Ain berkata...

kak nza: memang mahal kak sbb sume dari obersea....

zue @ annaleeya berkata...

klu dah hobi tuh ain... mahal pon sanggup kan???

shi3la berkata...

giler ahh kowang nieee...rajinnnnnn mengadap benda alahh tuhh..respek gua..

yerlahh kannn kalo dah minatttt memang kiter akan pulunnnn..mcm kiter berblog jugak kannn...

Ain berkata...

kak zue: terpaksa menabung dulu pun sanggup...

hehehe....

janji hajat tercapai....

Ain berkata...

shi3la: boleh rapatkan lagi hubungan ni tau....

hahaha......

dulu aku pun tak minat jugak, tapi dah kena paksa rela tu, lama2 ngan aku sekali giler menda alah ni....

Related Posts with Thumbnails