Isnin, 23 Ogos 2010

Naga Tasik Merah......Ehhhhh Ehhhh Bukannnn, Buah Naga La.

Ikutkan hati memang takmo tayang gambo neh, tapi sebab dah tertayang (ter ke atau sengaja...hahaha), korang semua redha jer lah ya....


Alaaaaa, takkan terliur kot. Mesti tak kan kan.... Aku memang tak leh tengok buah naga. Pantang nampak ada orang jual kat tepi jalan, aku paksa en. somi berhenti dan beli. 

Untungnya aku, hubby ngan danish tak suka ngan buah ni. Jadinya yang tukang perabihkan stok tinggal aku ngan sarah jer....

Memang syiokkk habess kalau dapat makan, terutamanya bila taruk dalam peti es. Sejukkk sampai ke dalam perutt....hahaha

Masa baru berkenalan ngan buah naga ni, aku tak reti nak makan tau. Aku kupas kulit dia sampai tinggal isi, pastu potong dadu..... 

Now dah dapat cara paling mudah dan pantasss. Potong jer dua pastu cedok ngan sudu. Tunggu apalagi..... ngappppp ler..... 

 

21 comments:

idah @mama izzya berkata...

buah naga ni ada 2 kaler kan,putih ngan pink..(pink ker)bantai jela
dl pun x reti mkn..pening kepala pas sdh mkn..skg ntahla boleh dah kut..letak dlm peti ais kasi sejuk
br nyum nyum..

Ain berkata...

idah: ain tak pernah lagi jumpa yang color putih....

selalunya makan yang warna merah cam kat dalam gambo tu....

tapi kalau bunga buah naga ni, memang color dia putih...

ain pernah tengok kat satu blog kawan....

cheqna berkata...

dok liur pom...
cheqna dok wape wehi ngat woh dragon ball ni
hahahaha

az rina a.k.a jaijina berkata...

samelah kak, rina pon suke dragon fruit ni..kalau sebijik, kejap je leh abiskan, hikhik..

CatlinaFly berkata...

sy suka yang warna putih..tapi susah nak jumpa..

tak yah kupas kulit..potong macam potong oren, pastu ngap! hehehe

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

jarang mkn...sekali2 makan sedap gak nih... :)
thn ni raya mana kak? hehe :p

Zaidah berkata...

tapi zai pernah nampak yang color merah....kekadang diorang menggunakan buah naga untuk mendapatkan coloring dia...lagipun kan berasaskan tumbuhan...n katanyer bleh menurunkan paras kolestrol... i like it..

al-lavendari berkata...

kesian kat naga, buahnya ain ngap ! hehe

lily azliyana @ mama zara berkata...

serius terliur!!!! warna die tu takleh tahan...menyengat hati sgt..hehehe..kite jrang2 beli buah ni tp sekali beli mmg layan lagi2 klu dpt yg manis giler..simpan bagi sejuk pastu makan..alahai..nikmatnye...=p

Adlina Husaini berkata...

huhuh gambaq tu kejam!
terbayangkan kesejukannya..pergh..

LYaFRINA berkata...

uihhh.. sdpnya buah naga ain.. lya suka..asya pon suka.. aritu xtau plok buah naga y kaler ni blh melekat kt baju,, hbis comot bju asya.. n ada satu lg.. y isi putihkan??

Softtouch [Hanim] berkata...

xpe..xterliur sbb sy xmkn buah naga...

Nia berkata...

kalau suka memang sedap ni! tapi,..saya pun kurang skit..hehe

mamalieyna berkata...

eina tak reti makan..tapi cantikla isi dia kan...kalau peminat buah ni, sure tergoda..hehe..

Ena berkata...

sama la ngan ena.. suka sangat ngan buah nie.. tapi bukan ena je kami sefamily memg suka.. kdg berebut lepas dah potong tu.. memg syok abis bila dapat akan yg baru kuar dari peti ais.. nyamannya... ;D

Mykhalish berkata...

heheh... ila dulu layan gak mkn. tp mr daddy pun xsuka. dia kt buah naga xda rs tersendr. huhu...

kella berkata...

waahh!!! kak Ain! kita sangat suka buah ini! sangat suka sekali! ohhhhh.... gambar ini menggugat nafsu dan naluri puasa ku ini...
kita paling suka yang kaler merah!! makan sejuk2... owhh....
tidak!!

zue @ annaleeya berkata...

akak pon suke buah naga nih... anak2 plak mmg tak makan... jadi akala yg abiskan.... hehehe..

armouris berkata...

info tentang buah naga di SIHAT SELALU - Khasiat Buah Naga

Zareda Norman berkata...

buah naga yang pepel tu kaler dia memang melekat lekat kan... tapi kalau buat jus memang ahppening lah

nza berkata...

buah nie mmg sedap ttp kt umah akak semua suka kecuali farouk jerr...

Related Posts with Thumbnails