Selasa, 24 Ogos 2010

Berpisah Sementara Mungkin Jalan Terbaik Buat Kita..

Setelah berfikir berfikir dan terus berfikir sampai dah tak leh nak fikir, akhirnya keputusan ini aku ambil jugak. Aku nekad untuk berpisah sementara dengan buah hati kesayanganku en. nuff. Mungkin keputusan ini dianggap gila, tapi rasanya ia adalah yang terbaik buat aku.  

Bukan aku tak sayang apalagi benci dan menyimpan dendam, tidak sama sekali. Cumaaaaaa, hati ini bagai merajuk dan ingin membawa diri. Sedihhhh bila diri dilayan tidak seperti kekasih hatinya yang lain.....huhuhu.

Opppppppssssss...... penat haih jiwang-jiwang camni!!!!



Yessss, bermula pada hari ni secara rasminya blog MAMA-DANISHSARAH ini menarik diri dari bersama nuff. Aku betul-betul merajuk dengan en. nuff kali ini. Selama kami bersama (hampir 10 bulan rasanya), tak pernah sekalipun dia kasi aku flying kiss BE kat aku. Sapa tak sedeyyyy tau.....sob...sob....  

Nak kata aku tak update blog, dulu-dulu tiap2 hari blog ni naik entry. Bukan kata sekali, sampai 3 kali sehari pun pernah. Nak kata tak ada pengunjung, memang tak masuk akal. Waktu blog ni cecah visitor 1000 lebih sehari, en. nuff buat tak pedulik gak kat aku. 

Aku sedeyyy sangat-sangat sebab status geli-geli glitteriti aku tu tak bawak makna pape. Semalam aku dah serahkan balik mahkota geli-geli tu dan hari ni aku dah tak jadi ratu lagi dah. I dah jadi manusia biasa tanpa pangkat apalagi harta. 

Anyway aku nak ucapkan trillion terima kasih pada kengkawan semua yang telah menyumbang trafik ke blog kerdil aku selama ni. Alhamdulillah, berkat trafik dari anda semua, tabung nuff danish sarah layak jugak dicash-outkan untuk PERTAMA kalinya. Aku juga berbesar hati nak hadiahkan tuaian pertama dan mungkin yang terakhir dari tabung nuff danish sarah ni kepada sahabat kita Alia Haryanie. Aku yakin hadiah ini pasti bermakna sekali untuk Yanie. 

Selepas ni mungkin takkan ada lagi tuaian dari blog mama-danish sarah sebab aku dah delete blog ni ngan nuff. Walaubagaimanapun blog-blog aku yang lain seperti YANG INI dan YANG INI kekal setia. Kalau teringin nak menyumbang traffik jemput-jemputlah ke sana pulak ya. 

p/s:  Aku tetap sayang NUFF tau. 

49 comments:

Zareda Norman berkata...

lah merajuk ngan en nuff. kak zar ni wpun ada link ngan en nuff tak amik pot pun pasal traffic hihiih nanges en nuff dpt customer macam akak ni

al-lavendari berkata...

hujan tidak, ribu tidak, tetiba jer ain buat keputusan yang mengejutkan.
apa pun tindakan yang dibuat, tentulah ain dah fikir masak2 kan.

Softtouch [Hanim] berkata...

ni mmg dah merajuk betul tu..ain xpernah dpt BE?tp ain punya tfik byk tau..sbb sy tgk komen2 byk..sabarlah yer..nuff terlepas pdg tu..

Ain berkata...

kak zar: walaupun ain tak pernah target pape dari tabung nuff ni, tapi tipu la cakap kalau tak cemburu bila kengkawan dapat BE tak putus-putus.....

papepun ain tetap bersyukur at least tabung ni dapat jugak bantu mereka yang lebih memerlukan....

alhamdulillah...

Zaidah berkata...

merajuk betul ain...membawa diri nak berkelana...sabar yer ain....

idah @mama izzya berkata...

bakpe plk ni?
sy pun jeles tgk kengkawan huhuuh..

az rina a.k.a jaijina berkata...

wah, sedehnye akak kite ni..nape ek en. nuff buat akak macam tu kan..rina pon samelah kak, $$ baru ade 7 henggit lebih aje, hukhuk..

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

sis ain

sampai mcm tu sekali ker, terkejut gak...patutlah kak delete dr nuff.....

ayu belum cash out sbb ayu belum ada kesempatan, semoga kebaikkan sis akan dimudahkan olehNya, dalam apa2 y sis ceburi...

mamalieyna berkata...

alaa nape buang, biar jerlah...huhu..merajuk betoi nih =P

~aSHa~ berkata...

merajuk sungguh ni kak ain...nape gitu sekali...

Ain berkata...

al-lavendari: kalau taruk atas dapur hangitttt dah jadinya uncle....

lebih dari masak la kiranya....

hehehe....

maszmadi berkata...

la... majuk sungguh2 la ni yerk.. cian en.nuff, tapi yg lagi 2 tu ada kan.. leh ngubat ati en.nuff bile windu nnti.. hehe

LYaFRINA berkata...

uishh.. knp bgitu ain????
jgn la merajuk...

ain..lya stuju sgt2 kalo duit tu diberikan pd yani.. sbb dia lbh memerlukan.. dia xde sumber.. slain tu, slalu jenguk k blog yani pon dh dpt membantunya menambahkan earning..

utk cek ke 2 nanti, lya pon nk bg separuh buat yani.. n sparuh lg utk simpanan utk checkup lya.. duit nuff y lya dpt ni pon mmg lya xnak guna utk mde lain... sbb mmg utk simpanan rawatan lya bulan 9 ni.. kbetulan rezeki tba pada saat2 lya perlukan.. syukur..

**ain..lya hrp ain sgt2 x bkecil hati dgn tndakan lya utk mhentikan bantuan tu.. bkn lya sombong & x menghargai nya .. lya pon xreti nk kata.. y pasti lya rasakan ada pihak y lbh memerlukan bantuan.. itu j.. jd, lbh baik kt dahulukan pd y betul2 memerlukan.. utk lya, pndai2la lya n fain usahakan.. skurangnya lya still bkerja...

**lya ucapkan jutaan terima kasih ats sokongan n kesungguhan ain melancarkan tbung utk lya dulu.. sgt2 hargainya.

Ain berkata...

hanim: mungkin nuff terlepas pandang dan mungkin jugak itu jer rezeki yang telah tersurat....

thanks sebab selalu singgah sini. tak kisah la kalau nuff tak sayang ain, janji kengkawan sayang dan setia kat sini....

itu yang paling BERMAKNA sebenarnya...

nieda berkata...

jgnlah merajuk..belum ada rezeki..tips: dulu x penah dpt BE tapi skrg alhamdulillah. First time dpt masa edit survey dari nuffnang x smpai seminggu dpt BE..walaupun x byk tp alhamdulillah..

Survey kalau boleh sebulan sekali kena update

LYaFRINA berkata...

ain.. satu lg nk gtau.. x semestinya apabila seseorg dpt BF, earningnya akn lbh tinggi drp org y xdpt BF.. lya mmg ada baca ttg tu.. ada y x dpt BF.. tp earningnya lg tinggi & y penting kutipan CPM.. ehh k apatah.. blh dpt nilai tinggi.. lya just stakat paling tinggi 0.50 sen je..

Ain berkata...

zaidah: kasih kalau tak berbalas sakit jugak kan....

huhuhu....

yang terbaik dan menenangkan hati mungkin dengan membawa diri...

mana tau jumpa yang lebih serasi pulak lepas ni...

Ain berkata...

idah@ mama izzya: cuba dapatkan tips dari lya dan kengkawan yang lain...

mana tau dapat layanan special dari nuff lepas ni..

Ain berkata...

rina: siapa la akak ni kan....

dah la tak lawo, imej selebet plak tu...

huhuhu...

Ena berkata...

ena ada gak nak wat n3 meraju pasal BE tu.. tapi dok lam draf je.. tak kuar2.. huhu.. yelah dulu pernah gak nuff bg BE pastu ditark balik.. tak tau la naper.. tapi ena perasan yg ena tak update mcm dulu .. malam2 tak BW dah.. siang pun kalo leh curi masa canie sempat la.. nak say haii kat teman2 baru pun tak sempat.. huhu

Ain berkata...

ayu: akak rasa lebih santai bila dah takde nuff kat sini....

tak perlu lagi nak mengejar n3 dan trafik tinggi....

baru la tujuan asal berblog tak lari....

Ain berkata...

mamalieyna: takpe la, ada lagi 2 blog yang setia kan....

kita tengok nanti layanannya still sama atau bagaimana....

Ain berkata...

asha: mungkin kurang serasi kot dengan blog personal ain ni...

Ain berkata...

maszmadi: en. nuff tak kisah pun akak ada ke tak.....

siapa la akak ni kan...

kella berkata...

laaa... ye ke? kita pun sama la nasib.. adakah di anaktirikan? hehehe.. takpe la.. terima aje.. mana tau kot2 kita nnati ikut jejak akak.. hehee

♥Azie♥ berkata...

ain jgn macam tue..azie dapat pun berapa sgt,jenuh menuggu tau
betahun..tapi dapat sikit jer..jgn mcm nie yer..azie bantu klik2

Ain berkata...

lyafrina: thanks restui niat ain nak bantu yanie tau....

pasal tabung bersamamu lya, ain tak berkecil hati pun, terpulang pada lya sebab rasanya lya lebih tahu mana yang terbaik....

ain tak boleh nak teruskan tempek iklan nuff kat sini, sbb fokus ain nak bern3 hilang....

penat la lya kalau buat n3 semata-mata nak kejar nuff....

ain menulis secara spontan berdasarkan apa yang ain rasa ketika dan waktu tersebut. memang tak boleh nak draft macam yang kengkawan buat....

Ain berkata...

nieda: survey tu ain selalu jugak update, tapi tu la gitu gak kekdahnya....

belum rezeki lagi agaknya....hehehe

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ berkata...

Akak Ain!!!

hehe...buat gempak je kan??? ape la..ingat ape lah tadik...

kak...org rindu la kat kak nita :'(

Ain berkata...

ena: ain tak mampu nak buat semua strategi nak dapatkan BE tu ena...

sebab tu la ain undur diri....

Ain berkata...

kella: jangan la ikut macam akak, nanti kella jugak yang rugi tau....

akak buat camni sbb akak nak lebih fokus pada tujuan asal berblog...

itu jer...

Ain berkata...

azie: takpe la azie....

doakan jer ain jumpa pengganti yang lebih sayang kat ain nanti...

hehehe....

thanks setia kat sini dari awal kewujudan blog ain...

saaayanggggg azie....MMMMuahhhh

Ain berkata...

Mya: sajer akak taruk tajuk gempak supaya mya singgah sini...

saaayang jugak mya kat akak ya...

hehehe....

sis nita dah tak aktif berblog dah, kalau nak boleh carik sis nita kat fb....

penjejak maya berkata...

salam,

saya sampai arini takde kaitan dengan makcik nuff tu pun hehe..

Ain berkata...

penjejak maya: jangan takut pulak nak mencuba hanya kerana terbaca n3 ain ya....

ada jugak yang dapat layanan TERBAEK punya.....

Mak Su berkata...

hah? tapi yg benonyer, kita kena cek kerap2 nuff ni, kadang2 maksu ler, hari tu tgk no lain, hari ni tgk no lain, decrease, pelik sungguh

Ain berkata...

mak su: yang decrease tu rm ke statistik maksu?

kalau rm mak su kena tanya ngan helpdesk tau....

kot2 dorang tersalah ke apa...

kalau statistik pengunjung tu, biasa la ada turun naiknya....

hehehe...

zue @ annaleeya berkata...

akak pon sama ain... kdg2 jeles tgk org lain dpt BE tuh kan??? nuff akak pon tak gerak2... x smp 10 hengget pon... sedih tau...

tuh kdg2 mood blogging xde... kdg2 akak wat 3-4 entry sehari... nasib badan... sob sob sob...

Ain berkata...

kak zue: tu la, rasa macam anak tiri jer walaupun ada status geli-geli....

lagi pelik bila blog yang berupdate sebulan 2-3 kali yang dapat BE....

daripada asyik duk makan hati, tu yang ain tarik diri....

baru rasa puas hati....hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

sgt puiti skali n3 kwn kite kali ni, syahdu aje bunyinyer..
nape ni kwn, beralih arah ke innity kah?
takpe, pasni cik nuffy salu terjah blog mama danish & sarah ni..

Ain berkata...

leily: majuk sikit jer....

hehehe.....

nak cari kekasih baru nanti, yang lebih memahami dan dekat dihati...

cheqna berkata...

OWOH..
meh meh kasih ngajuk sebab dok beli eskrem ni..
poyo r kak
cheqna gop besh..dok rajin care pom mende2 gitu

Ain berkata...

cheqna: mula2 join memang dok rase nok care cheqna, kalu doh lama kekgi mesti terasa jugak....

belek2 la nuff cheqna tu, leh tengok statistik orang mari blog cheqna...

sonottt tau dok...

lepas pose kekgi kak ain nak tuntut eskrem tu, cornetto okeh....

♥MAMA♥ berkata...

laaa.ain merajuk plak ke,kelakar pun ada entry ni..bukanpa k.da dok tgh mbayangkn ni..ain yg ramai follower n pengkomen pun leh rajuk bawak diri apatah lg blog kerdil sekerdil k.da tu,hahaaa lg la nuffnang k.da tu segan nk menengoknyer

Cik Amy Sensei berkata...

salam ramadhan kak.....

apa khabar...

Mykhalish berkata...

huhu...ain jgnla sdh. maybe en nanang overlook kot. huhu... apelgk email dia tny... kasi gertak skitt.. hehehe..

shi3la berkata...

salam Ain..sihat...

wahhhh majuk plak diyerrr...naper tak email tanya diyer..mr nuff nie kener wat ramah sikit..kadang derang pon buleh terlepas pandang yerlah bukan satu dua blog derang nak handle kann...ehh ehhh camner haku leh paham derang lak nihh..

AiSHieY berkata...

Akak ngajuk ngn nuff ek...hu3...shida padanla xbrape nak aktif kt blog...rm3.50 pah ceroh...kih3...dakper blog lain still ade nuff kan...

ade ke...xder ke nuff...bg shida same jer...janji puas ati rase ati diluahkn...

Fieza79 berkata...

huhu sian nya majuk sguh ni..fieza punya pon rm tak gerak2..lmbat benor nk gerak2...heheh...

Related Posts with Thumbnails