Khamis, 30 September 2010

Tart Telur Yang Rangup Dan Sedapppp Hingga Menjilat Kertassss....

Ini lah dia hasil sentuhan pertama aku. Kalau sebelum-sebelum ni, asal teringin nak makan aku ajak hubby pergi beli, weekend hari tu aku try buat sendirik. Tak sangka pulak senang jer nak membuatnya dan paling penting boleh makan sepuas hati dengan rasa yang ranguppppp sekali. Kalau beli mana boleh makan puas-puas, sebijik 50 sen, sepuluh bijik dah berapa henggit. Itu kalau sepuluh bijik, kalau 20 bijik, melayang dah kertas merah sekeping. 

Sonot betul bila en. somi cakap tart ni super duper mabelesss. Siap request suruh orang rumah dia buat lagik. No problem!! Janji awak belikan saya lagi seploh bijik sarang kueh tart ni. 9 bijik sarang yang ada tu mana cukuppp!! Lambat kerja saya nak membakar tau...

17 comments:

kakcik berkata...

Mintak sikit, boleh?? :)

cheqna berkata...

cheqna wehi ngat tart
doh aci dop nok sket
cheqna nok g gok paka ni
tapi pah balik kl r...

idah @mama izzya berkata...

cane nak btnyer
sedap jer napok

zue @ annaleeya berkata...

skali buat terus jadi tuh yg sonot... berkobar2 nak buat lagi kan????

Zaidah berkata...

ain blehlah buat n3 tentang resepi tart tu..nak jugak cuba kat rumah...

lily azliyana @ mama zara berkata...

wahhhhh..sgt kagum okeh tgk ain pndai buat tart telur sndiri...kite mmg main beli kat kedai jekla..huhu

IdzaLia berkata...

wahh sedapnya.. rajin ye kak ain buat..

E.d.Y berkata...

nak order..hehe

al-lavendari berkata...

dah tukar kotak komen kah ?

tadi siang uncle nak komen entri sebelum ini kat ofis tak dapat ..
bila balik dah keluar entri baru pulak.

mamalieyna berkata...

waaah tahniah, dpt pujian plg best tu..hehe...

kongsi2kan la resepinye..hehe..

[-suziey-] berkata...

waaaa terrornya....

az rina a.k.a jaijina berkata...

wahhhhhh, teruja rina tau kak ain..nnti kak ain share resepi tau..jgnlah kedek² tau, tak baik ustajah cakap, hehehe..

kella berkata...

kak ain, kita pun selalu buat tat, tapi tak buahan kastad tu, tat telur belum pernah buat lagi! tak pernah buat.. memang betul, sarang nya kena ada byk, kalau tak lambat ler.. hehe.. kita ada 20 je, nak pinjam tak? hehehe.. taknak ke share resepinya kak? cam best je nak cuba gak.. hehe. :)

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

waaaahhh kak....nak resepi bole.... :p

Softtouch [Hanim] berkata...

fav sy tu ain..nk resepi?..kat cni 1.10 satu...

Mykhalish berkata...

fuhh sgt menyelerakan nih.. resepi plzz.. heheeh.. ila suka gak mkn tart nih..

Nia berkata...

eh, betul ke senang nak buat? saya pun suka jgk..nanti nak cari resepinya..hehe..seronokkan bila suami puji mcm tu.

Related Posts with Thumbnails