Khamis, 30 September 2010

Kotak Komen.... Apa Komen Korang

Sejak 3-4 hari lepas aku ada lakukan pengubahsuaian kat kotak komen blog aku ni. Tujuannya nak senangkan kerja aku mereply komen kengkawan. Atau dengan kata yang lebih mudah difahami, kerja yang dah senang nak disenangkan lagi. Iyolah tu kans!!!


Mudah untuk aku tak semestinya mudah untuk kengkawan. Jadinya respons kengkawan sangat-sangat aku hargai supaya blog picisan aku ni lebih mesra pembaca dan tak syiok sendiri. Anyway, thanks untuk Uncle Hamzah yang maklumkan pada aku ketakmesraan kotak komen tu. Kalau ramai yang tak boleh atau susah nak komen, kita nyahkan ajer kotak tu dan tukar balik ke version lama....

Lagi satu kan, siapa boleh bagi tunjuk ajar kat aku untuk komen dekat blog yang ada kotak macam ni. 


Sampai ke sudah aku tak boleh nak komen. Kat mana ntah button publish dia. huhuhu. Tolong la aku yang asyik sesat jalan jer bila jumpa kotak komen macam ni. huhuhu....

p/s: en. me rasanya tau komen guna kotak komen tu. Bantu saya pleaseeeee.  

26 comments:

mamalieyna berkata...

macam2 pesyen dh skrg ni ye..eina pun tak arif sgt..tp lebih suka jenis biasa2 aje..pop-up window tuu...tp tulah...eina setting dh betul, takde verification ke apa ke..tp..ada lak kengkwn bgtau...eina setting ada verification..musykil betul...huhu..

mamalieyna berkata...

ain punya ni pun ok..cuma kalau nak baca n3 lain after dh komen pd 1 n3, kenalah back balik..huhu..

en_me berkata...

sorila makk.. me dh lamer x pakey blogspot.. uhuhu

Ain berkata...

@mamalieyna

ain komen kat log ieyna takde verify kod pun, ok jer....

kalau susah kengkawan nak komen atau view blog ni, nanti ain tukar jer la setting dia, pakai pop-up koment tu jer....

Ain berkata...

@en_me

saya tengok en. me berjaya komen kat blog en. penyubiru yang guna kotak komen jenis kat atas tu...

camne en. me buat erk....

cheqna berkata...

bakpe dengan ruangan komen kak ain???

Ain berkata...

@cheqna

ada hok susah nok tinggal komen, kalu buleh takboh susahkan sesiapa...

cian la kengkawan kalu dok leh nok komen...

LYaFRINA berkata...

EHHEHEEE.. ARITU LYA PON ADA BUAT REPLY TO COMMENT KAT STIAP KOMEN UTK SNG MEREPLY...
TP PAS SKIT LAMA ARITU.. FAIN TSETTING APA NTAH.. BYK SETTING BLOG Y LARI.. SBB TU LA BGROUND BLOG LYA JD OREN NAUN.. X TUKO2 LG... NANTILA BILA HILANG PENING2 BLHLA UPGRADE SKIT...
BIAR MESRA PELANGGAN.. HEHEHE

Zaidah berkata...

zai pun baru menggatal tangan buat kotak komen semalam....n button reply ngan tujuan bagi mudahkan kerja...tapi klu tak mesra kena balik asallah jawabnyer...

kakcik berkata...

Kakcik guna kotak komen pop-up atas permintaan seorang kawan (Azrina). Sebelumnya, kakcik tak guna pop-up tu pun sebab kakcik ni jenis yang ada banyak virus M!

az rina a.k.a jaijina berkata...

kak ain, camne eknak buat camni..akak tulun lah kasi tau cara & panduan, hehehe..

Ain berkata...

@LYaFRINA

kalau ada button reply tu senang sikit kerja kita kan....

hehehe...

jenuh la nak godek2 balik kalau dah berubah setting, buat pelan2 lya ya....

Ain berkata...

@Zaidah

cuba dulu zai, so far ain takde problem nak komen dekat blog yang guna setting ada button reply ni...

Ain berkata...

@kakcik

ain rasanya, pop up komen tu paling senang dan mesra pembaca....

Ain berkata...

@az rina a.k.a jaijina

nak wat macam ni jugak ke, klik link bawah ni k....

http://www.ciklinn.com/2010/09/tutorial-reply-to-comment.html

[-suziey-] berkata...

mmg jenis ni memudahkan blog owner utk reply..tp agk menyukarkan pengunjung blog kita..1 thing nk load full page masuk ke komen box ni..then after dh komen..kena back klu nk baca n3 lain yg xbaca lagi...take time lg..klu kena time tenet mcm siput mmg tensen trus klik x..xbaca dh n3 lain..hahha..ni my personel point of view la..org lain xtau plak :)

better kt mudahkan org yg nk visit blog kita kan..hati deme pn xtensen..klu pop up pn mudah jgk utk kita reply comment tu..tp now..since komen byk xlarat nk reply each 1 of them :D heheh

Fieza79 berkata...

mcm2 hal la kan...tu la kdg takot nk mereka benda laen..guna yg ada udah la...

taktau sgt psl ni...tak arif..

en_me berkata...

kak ain kena tanya abang penyu lohhh.. uhuhu

Ain berkata...

suziey: bertukar.....hahaha

untuk menyenangkan pembaca dan pengomen setia kat sini, pop-up komen digunakan semula....

betul jugak suziey cakap tu, kalau tenet mcm siput sedut, jenuh ler nak tunggu loading page tu kan....

thank you dear...

Ain berkata...

fieza: ain pun jenis takut jugak nak cuba yang felik2 ni, tapi tu la tawakkal jer cuba yang ini...

sib baek setting lain tak ilang...

now, dah balik asal guna pop up komen tu....

Ain berkata...

en. me: sajer jer en. me ni tauuuu....

en. me memang tak tau ke? felikss sungguh ni.....

'NuReeN' berkata...

tq akak... sticky mode tue dah boleh buat.. semlm pon buat mcm kak ckp tp x boleh.. hari ni baru boleh buat.. tqvm..

Ain berkata...

nureen: sama2....

tambah bersemangat la nak join kontest lepas ni..

hehehe.....

Zareda Norman berkata...

kak zar rasa ok je rkot

zue @ annaleeya berkata...

baru nak komen... tp ain dah tuko pop up window... akak lebih suker window gini... klu dlu, nak balik semula ke entry ain tuh lambat sket....

Mr PenyuBiru berkata...

ooo... kalu guna opera,kotak komen kuar camtu ek. patutlah ain tak bleh komen yer.

btw, saya suka kotak komen yg ade kuar popup. senang nak refer entri sambil komen. :D

Related Posts with Thumbnails