Khamis, 23 September 2010

Raya ke-6, Open House....

Bukan open house kat rumah aku, tapi kat rumah ofismate aku....hehehe. Kebetulan en. somi masih lagi off, so kami ambik peluang ni untuk penuhi jemputan ke rumah dia. Rugi la kalau tak pergi sebab menu special adalah nasi dagang. I likeeeeee.

pict. ehsan dari fb adik ofismate

Gegirl yang baju biru tu la ofismate aku. Suami dia yang baju merah tu satu ofis dengan kami jugak. Dorang berdua ni masih lagi kefenatan beraya dari johor ke selangor dan balik semula ke terengganu. Sakan betullll kan!!!

Dah kenyang isi perut dengan nasi dagang, kami ke pantai teluk lipat. Syiokk jer layan angin sepoi-sepoi bahasa waktu cuaca tengah panas membahang.

Laut membiru yang menyambut ketibaan kami. Ramai jugak rupanya yang singgah berehat kat pantai ni, ingatkan kami jer...hehe

Tenang dan cukup mendamaikan walaupun cuaca panas terik.

Budak paling suka dan excited kalau singgah pantai. Tau tak dia request apa??? "Abah, jom main layang-layang....." Yupppp, itu la kebiasaannya aktiviti kami kat tempat camni. Disebabkan danish tak ikut hari tu, semangat nak main layang2 nan ado....

Memandang ke langit biru.....indahnya ciptaanMu tuhan.....

Sarah ni kalau ke pantai wajibb main pasir.....

Kami berdua......

 Lagiiiiii....

 Dan lagiiiiiiiiiiiii........

Penattt mama lambung dak kecik ni. "Jom balik bah......."

25 comments:

az rina a.k.a jaijina berkata...

kak, rina pon suke nasi dagang tau..bestnyelah ade org nak buat open house..kat sini macam takde org nakbuat aje..

Mykhalish berkata...

heheh..terigt ms zmn kecik2 ms duk kuala ganu. ptg2 sure ajak ayah g pantai.. rs seronot main air. hehehe

Ain berkata...

rina: kalau takde orang nak buat, rina jer la yang buat....

hehehe...

nasi dagang kalau kat ganu memang tersohor giteww kan....

mak akak buat nasi dagang raya ke-2, sodappppp...

Ain berkata...

mykhalish: ila pernah duk ganu ke? atau memang asal orang sini jugak?

anak pantai timur memang tak dapat dipisahkan dengan laut...

hari2 tengok laut pun tak pernah jemu...

Fieza79 berkata...

syiok nyaa beraya kat tepi pantai..! siap men lambung2...

Ain berkata...

fieza: budak2 suka sangatt kalau kita maen lambung2 dia....

anak happy mak ayah pun tumpang happy....

betul tak?

Softtouch [Hanim] berkata...

bestnya pg open house..sy belum lagi p mana2 open house lagi..sabtu ni br nk pg..bestnya pastu singgah tepi laut...

ain timang2 ni nak bb lah tu..dah elok sgtlah kalu nak, sarah pun dah besar..

Ain berkata...

hanim: kalau main timang2 tu nak baby erk....

hahaha....

tunggguuuuuu.....

zue @ annaleeya berkata...

abis.... ain bilenya nak wat umah terbuka??? hehehe...

mmg cntik pantai teluk lipat tu kan???? airnyer biru jer...

Ena berkata...

nasi dagang?? best wooo.. tu hidangan yg wajib ada bila raya kat umah mak d kg.. ;D

pasling syok jugak leh lepak kat tepi laut camtu. rasa damai & tenang je hati.. kalo blh nak tido skli kat tepi laut tu.. hehehe..

cheqna berkata...

ingatkan wat dumoh
kalu wat dumoh kak ain n dop ajok mau ku merajuk 2malam setengah

kakcik berkata...

Salam Ain...

Ain cerita pasal nasi dagang, kakcik boleh terbaca nasi DAGING pulak!

Cantiknya gambar laut tu.. I likeeeee... :)

[-suziey-] berkata...

waaa opismate org ganu ke..hehe..org2 snaa je suka buat nasi dagang ni..n terror :D

bestnye g beach...

ainnoraini berkata...

bestnye beraya kat pantai..ade angin sepoi2 lagi....
kalau anak kak ain tu dah lame basah main air kat pantai tu...

Mak Su berkata...

teduh gaks ek tempat tu, byk pokok

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Sis Ain,
Comel je Sarah. Makin sweet senyuman dia..

*tak pernah rasa nasi dagang. heeeeeee

Lana~Bulu berkata...

jauh perjalanan tu..
kena makan2 cukup2..kan3..

mamalieyna berkata...

bestnyer dpt singgah pantai! woo..penat tu lambung sarah camtu..hehe..tp sweet,,suka tul pic lambung2 gini^_^

penjejak maya berkata...

salam,

hari cuti ni boleh sambung beraya lagi hehe..

en_me berkata...

nyamann kannns.. ehehe

Ain berkata...

@zue @ annaleeya

ain tak buat rumah terbuka rasanya tahun ni kak...

tak sempat lor...

pantai teluk lipat memang chantekkk, tapi kalau nak mandi bahaya sket la...

Ain berkata...

@Ena

orang ganu mesti masak nasi dagang time raya kan, mak ain selalunya masak nasi dagang hari raya kedua...

pssst, ain segan la nak baring @ tido tepi pantai ni, nanti ada yang ingat puteri duyung naik ke pantai...

hahaha...

Ain berkata...

@cheqna

tahun ni memang kak ain dok wat open house, kita tengok tahun depan pulok guane citer...

kalu kak ain jemput cheqna tapi cheqna dok mari siapp ar...

Ain berkata...

@kakcik

nasi daging ada jugak ke kakcik...

kat sini memang pemandangan laut jer la hari2 ain tengok, dah ofis memang kat tepi laut jer ni....

kella berkata...

suka nya tengok pantai biru tu..
lame doh kite dok gi patta di teganu..
rindu gak rasenya..
tempat membesar di zaman kanak2 tu..
memang kita n adik2 pun paling excited ngan pantai! tapi kadang2 je dapat mandi, papa tak kasi bila ombak besar.. :) imbas kembali..

sonok gak tengok aksi kak ain bersama sarah tu..
happy je.. cantik.. :)

Related Posts with Thumbnails