Rabu, 5 Ogos 2009

TEAT-X CUT

Aku dapat satu info berguna dari adik aku.....

Pemilihan puting susu yg sesuai utk elakkan susu tumpah bila anak2 kita tonggeng atau jatuhkan botol susu dia.

Ni dia tips berguna tu......

Kalau nak beli puting susu.....pilih la puting yg berbentuk x-cut mcm kat bawah ni (pic. from google)


Gerentiiiii susu dah tak tumpah lagi

Kalau anak2 pi tenyeh kat lantai tu tak aci arrr

Teruk betul aku kan......anak dah dua, pilih puting susu pun tak reti lagikkk....apa daaaaaa...

Selamat Mencubaaaa

14 comments:

~~ciklinn~~ berkata...

wah baguss ain info yg berguna utk para ibu... tau jerlah budak2 kan kdg pas minum di campak jer kadg masih separuh susu tu..udahhnya habis berlengas satu umah

Ms AiReEn MoHd berkata...

wakakaka puting niple tak x cut pun tak tumpah kak ain ape kes..wakakakak ade lak kene lempang lelaju ngan kakainni kang...larikkkkkkkkkkkk

Mama-Danish & Sarah berkata...

ciklinn: tu la... sakit pale ain kena bebel ngan hubby pasal susu melekat kat lantai....dah dpt puting ni, harap2 solve ler problem...

Ms Aireen Mohd: betapa besarnya ciptaan Allah kan..... tak tertanding dek kita manusia ni..Alhamdulillah...

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

emmmm...nanti pas ni nak gi cari puting cam tu la....

Softtouch [Hanim] berkata...

sy mmg pakaikan anak puting x...kalu dia tgh tido n isap susu xdelah susu tu mngalir je kan..mgurangkan risiko anak tersedak susu..tp ain kene aware la bila puting x tu dah besor sgt..kene selalu tukar..

Mama Qaseh berkata...

Gud info to sharing..sya pn tk pnh tau b4 nie Ain..thanks..

Re:Tq coz sudi share my problem Yang..

miemiey berkata...

tul mama..cpt g bli puting tu ganti yg lama!!

Mama-Danish & Sarah berkata...

nadia: carik jangan tak carik...kalo tak jumpa tanya ngan sales girl ya... tak byk sgt jenama yg jual x-cut ni.. yg akak perasan jenama fiffy ngan camera..utk baby pun limited sgt...

Softtouch [Hanim]: ain tak tahu pun sblm ni ada yg jenis x-cut ni... nampaknya kena check selalu la keadaan puting tu ya..

Mama Qaseh: sharing is caring kan....sya pun byk share info jugak...thanks to u tooo

miemiey: mama dah beli bu..nanti mama tukor ya..lantai rumah ibu pun mesti berlengas gak kan dikerjakan dak sarah tu...hahhaha...

CuTeMiUt78 berkata...

ada gak tau pasal puting x cut ni.. tapi cam mirul tak blh la pakai x cut tu.. habis digigitnya koyak jd nya

honeylanz berkata...

x tau lak tu fungsinye tp ms ery baby dulu guna teat x cut utk minum nestum tu.

Zareda Norman berkata...

zar dulu pakai puting mums yang kepek tu.. mahai giler.. lagi mahai dari botol susu tapi bagus sebab tak mudah masuk angin dan susu dah tumpah. Doktor kata puting tu jugak mengikut bentuk mulut so gusi baby takkan terjongkit lah.. tapi punyalah azab nak cari puting tu.. hanya ada jual kat SOGO je

Mama-Danish & Sarah berkata...

CuteMiut78: puting bentuk x ni mungkin tak tahan lasak sikit la kan.... anak2 ain tak tahu la camne nanti... tak gigit kot...hihihi..

honeylanz: has sama cam ofismate ain. dia pun guna puting jenis ni utk bagi nestum kat anak dia masa kecik dulu....siap besorkan lagik x tu...hihihi..

Zareda Norman: Naya gak kalau kena cam ain yg duk ganu neh....sekali beli nampaknya pulun sampai dua tiga dozen ler jawabnya...rege tak penting sangat kan, janji sesuai dan anak2 kita selesa...

bintangku berkata...

info bagus nie... tak tau pun sblm nie..

Mama-Danish & Sarah berkata...

bintangku: bukan tak tau, tapi tak perasankan... ain pun kalau beli puting main ambik jerk ikut size yg sesuai... tak sedar pun yg lubang pada puting tu ada fungsinya...

Related Posts with Thumbnails