Jumaat, 28 Ogos 2009

SELAMAT TINGGAL SAFI

Berbelas tahun aku setia dengan produk safi ni. Kalau tak silap aku, first time aku pakai produk ni masa umur aku 13 tahun. Sejak dari ari tu aku tak pernah tukar ke produk lain. Kulit muka aku ni pun kira macam serasi sangat dah dengan safi. Senang citer masalah jerawat ke, kulit kering ke memang tak wujud langsung.......... 

Kenapa tetiba aku nak say GOODBYE kat safi plak??? Yer laaaaaa...... kalau takat pakai 3 benda alah kat atas tu, mana cukup kan kan???? Nak muka bersih dari jerawat tu boleh la........nak kulit yang tulus mulus tu tak dapat ler......

Ambik berkat bulan ramadhan ni......aku try produk baru. Hidup ni sekali sekala kena jugak ada pembaharuan....baru la orang kata indah dan berseri.....tak gitu???? Hasil dari pertanyaan dan juga suggestion beberapa orang teman termasuk adik aku, akhirnya aku pilih produk ni....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Untuk permulaan aku try set biasa ni dulu. Kalau agak-agak dah sesuai dan serasi dengan kulit aku nanti, boleh la ambik set yang ada krim untuk nyahkan jeragat plak.... Untungnya hari tu aku dapat beli set ni dengan rege promosi. Selalunya satu set ni rege dia 90 henggit, tapi aku dapat spesel price 75 henggit jer.  


Sila jangan confius yang kengkawan sbb dalam satu set tu tak termasuk penyegar. Penyegar tu kena beli asing la.....

Hasil penggunaan produk ni sejak dua hari yang lepas, keputusannyaaaaaaaa...... belum ada apa-apa perubahan. Hahahaaaaaaaaaaaaaaa...... tapi aku tetap puas hati sbb kulit muka aku tak menunjukkan sebarang penolakan..... bukan senang tauuuuu......  

P/S: Terima kasih banyak-banyak buat Sis Nita yang sudi share pengalaman menggunakan produk ni kat blog dia....Thanks Sis....

15 comments:

Lela berkata...

itu menunjukkan mama danish dan sarah ni dah kaya he..he..gurau jer ain, akak zaman remaja dulu pakai safi jugak, tapi sekarang ni pakai NV

honeylanz berkata...

kwn opis has pakai tia amilia elok gak. sesuai dgn muka dia.

sis_nita berkata...

heheh! weiii.. baru dua hari.. hmmm.. elok tu kalo lom aderr penolakan dari kulit.. tapi kan.. akak seminggu dah aderr nampak perubahannyerr..

usaha tangga kejayaan.. kalo nak lagikk cepat, naik eskelator yerr ain..

heheh! waaa.. makin menggebu laa kulit ko dik oii..

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

da 7thn saya pakai lg krim safi yg kecik tu..tp malam2 je la... siang pakai lain..safi hijau tu xde UV protection..

Ms AiReEn MoHd berkata...

wah bukan main ..muker punnak raya ker kak ain...tia amelia hah....kalaubagus let me know kak

Mamamanja berkata...

perubahan nak menyambut raya erk???

Softtouch [Hanim] berkata...

ala baru 2 ari kan..dia kene continous pakai bnda tu..mesti la lg gebu kulit muka mama danish & sarah ni..he he he

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam sis..
LOL juga rasa mcm berminat dengan produk Tia Amelia ne.

Muka LOL ni memang perlukan sesuatu utk menghilangkan bekas2 jerawat nie..

thanks for sharing this ok.

ku juga dah baca pasal produk ni kat blog sis nita..

menarik..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Sis,
dlm pakej ni ader aper jer?

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kak Lela: tang kaya tu...ain sukaaaa....aminnnnnn.....aminnnnn.....

berkat doa akak, mana tau lepas ni ain betul-betul jadik orang kaya kan kan....

ramai jugak pengguna safi ni kan.....produk dia takde side effect agaknya, tu yang ramai orang suka..... keluarga belah MIL pun, mostly pakai safi...

honeylanz: adik ain dah lama pakai tia emilia ni.... kulit dia pun cantik dan licin jer...

sblm ni memang dia suggest ain guna jugak, tapi sbb takott nak cuba, tu yang asyik tangguh jer tu...

sis_nita: escalator lambat gak sis... pekata naik lift jer.... nak naik tingkat bape???? 50??? tekannnnnn jerrrr...... hahahaaaaaa....

sis, ada jiran sebelah rumah mak ain kan, kulit dia jadik terbakar kesan dari pakai satu produk kecantikan tu...... sekalik bila dia try guna tia emilia ni kan........walllaweeeiii..... kulit dia jadik elok balikkkkk....

serius cakap masa tengok kulit dia yg terbakar tu, ain pun jadik gerunnn sis.... syukur jugak kulit dia kembali ke normal dan tambah cantik lagiiiii.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: nadia pun pakai safi jugak ya... akak tak bleh pakai safi balqis tu.... kulit akak jadik kering...tu yang maintain ngan safi hijau ni..... kalau malam akak tak suka pakai pape, rasa cam rimass gitewww....

tapi kan, sejak dah pakai tia emilia ni, suka tak suka, memalam kena tempek gak la krim pemutih ngan krim kunyit dia tu.... nak cantik punya pasallll, berkorban la kitoooo...hahaha...

Ms Aireen Mohd: Bukan muker jer dik, rambut ngan badan pun samaaaaa....siap arrrr nantiiii....hahhahaaaaaa....

kalau misi akak ni berjaya...akak kompang kat semua nantiiii.....tunggguuuuu..

Mamamanja: pertama kali seumur hidup, ni la baru berani nak try lakukan perubahan kat muka....tu pun ain tunggu betul2 confident baru cubaaa..... harap2 raya nanti, ada la sket perubahan hendaknya.... hihihi....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Softtouch [Hanim]: kulit gebu yang tada' isi.... hahaha....

kalau nak cepat kena pakai botox la.... betul tak???? ohhhhh tidakkkkkkk......

LOL: dik, kalau nak ilangkan kesan jerawat, memang sesuai sangat la....

dalam satu kotak ni, ada dua ketul sabun, satu krim pemutih, krim kunyit dgn krim sunblock...toner dgn krim jeragat dijual berasingan.....

yang bagusnya kan, kulit kita tak menggelupas...so kalau nak gi kerja tu kira tak segan la orang tengok...hahaha....

Zareda Norman berkata...

ain

kak zar pun baru tukar jenama .. mahal tak semestiya sesuai dengan muka kita kan.. sebelum ni jenama antarabangsa pun kak zar pakai tapi kurang serasi so cuba jenama local.. mahal jugak tapi so far macam serasi bersama ler jugak.. baru sebulan pakai , dah nampak perubahannya .. kena rajin dan setiap 2 minggu kak zar buat facial..

Mama-Danish & Sarah berkata...

betul tu kak, bukan senang nak carik yg betul2 cocok ngan kulit kita ni....

masa 1st day ain pakai tia emilia ni kan, tak lena tido dibuatnya....

risau sangat, bila bangun pagi muka jadik teruk....hahaha....jauh betul berfikir kan...

A'ishah Kamaludin berkata...

Kak Ain
Saya nak pinjam gambar Safi tu letak kat blog tu boleh ya... Minta halal..

Nanti saya link kan entri ni kat sana...

Terima kasih!

Related Posts with Thumbnails