Ahad, 16 Ogos 2009

JANGAN MEMAIN SAMA ITU SPIDER

Kalau korang nak tahu la kans, aku sebenornya ada kenangan tersendiri dgn suku sakat spider ni. Bukan dengan Tam Spider tu laaaaaa.... tapi dengan spider yg iniiiii.

pic. form google

Masa zaman 90-an dulu, zaman sekolah menengah laaa, aku pernah kena geget ngan geng en. spider ni. Tak padan dgn badan tu yg kecikkkk...... beraniiiiii dia sentuh aku. Masa tu aku nak tolong mak aku lipat kain baju yg selonggok duk dalam bakul. Sila percaya yaaaaa, zaman remajaku, aku adalah anak dara yg sangat rajin membuat kerja rumah ok..... kahkahkah.... Puji diri sendiri yang tak tahan tuuuu....

okeh.....sambung cerita balik.... Masa aku duk sibuk keluarkan kain baju yg aku nak lipat tu, sekali jari aku mcm tercucuk jarummmm. Sepantas kilat aku tersentap wehhhhh.... dan dan tu jugak buat tindakan refleks larikkan tangan dari dlm bakul tu...... Sakit usah citer la dengan kebasnya lagiiiii......terkocoh-kocoh mak aku sapukan minyak ubat. 

Bila mak aku check balik kat dlm bakul tu, ropenya ada bini en. spider yg tengah bunting bertapa dalam tu.... Agaknya dia ingat aku nak ambik telur dia buat goreng mata kerbau, tu yang dia inject jari aku tanpa warning tu.... Sabor je lah aku....

Sampai ke hari ni, aku jadik waspada bila jumpa dengan kaum kerabat spider ni. Takottt wehhhh. Kalau anak-anak yang jumpa, aku warning dorang awal-awal jangan sentuh binatang ni..... Takmo kisah lama berulang kembali.....huhuhu....

Aku rasa korang sume pun kena berwaspada jugak dengan spesis en. spider ni. Terutamanya spesis yg sangat merbahaya kat bawah tu. Jangan memain tau, sbbnya dia sekarang duk berjiran dengan orang Johor sana....... Kalau jumpa jangan teragak-agak untuk bunuh terus kerana spider ni sangat berbisa.....

spesis spider  berbisa

bengkak dan berlubong 

mula bernanah

semakin parahhhh

jari yang tidak mungkin dapat diselamatkan

p/s: semoga kita dijauhkan dr spesis spider ini.....seriau aku tgk pic. yg last tu....subhanallah....

9 comments:

ibu_arifa berkata...

wah..dasyat gak penangan gigitan sang lelabah ni yer..saya mmg takut benda ni sejak dr kecik2 lg.

sis_nita berkata...

erk!
ish3x.. ngeri sehhh..
penangan spider dahsat gak kan..

miemiey berkata...

iiii..x leh main2 tol ni ngan spider..klau leh jadi spiderman x pe gak..huhuhu

MAMADANISH78 berkata...

subhanallah..terekjut mamaD tgk..ngerinya...
mintak2 dijauhkan la...
ain...tunggu mamaD poskan ye kad ahli tu...tq sbb sudi berurusan ngn mamaD...:)

Mama-Danish & Sarah berkata...

ibu arifa: sejak kena geget ari tu....ain memang takut ngan spider ni...

sis_nita: kecik2 cili padi kan kak, sekali dia inject, kantoiiii terus kita dibuatnya...

miemiey: bu nak gi mana kalau leh jadik spiderman???? panjat klcc ke???

jaga2 sarah tu bu, dia pantang jumpa ngan serangga kecik, laju jerk tangan dia nak sentuhhh. haruuuu betulll...

MamaDanish78: ngeri tgk pic. yg last tu....

ain blm start shopping lagi ni....take u time k.

DaKoSue berkata...

seandainyer dia boleh tkr kita jadi spiderwomen kan best hik..hik

Zareda Norman berkata...

nasib baik tak jadi spiderwoman ek...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Dakosue: sue, kalau ko jadik spiderwomen, ko nak buat pe dik???? mau jadi penyelamat ka????

akak nak jadik manusia biasa jer.....

zareda norman: kalau jadik spiderwoman badan tak keluar bulu takpe gak kak, yg keluar bulu-bulu tak tahannnnn tuuu......huhuhu...

CuTeMiUt78 berkata...

hah.. spesis spider tu.. ada kat johor ke.. ?? ish seriau la tgk..

Related Posts with Thumbnails