Selasa, 25 Ogos 2009

DRIVE ON MY OWN

Lamanyaaaaaaa aku tak update kan kan.... dekat 4 hari dahhhhh..... rinduuuuuu sangat dengan kengkawan sume. Nak buat camne, lately aku sibuk ckit sampai nak jengah blog kengkawan pun tak sempat...huhuhu.....

Apa khabar agaknya kengkawan ya???? Harap2 di bulan pose ni, kengkawan & family dikurniakan Allah kesihatan yang baik....so dapat la menjalani puasa dan ibadat-ibadat yang lain dengan jayanya......(n3 ni munyik dia mcm taip surat cinta jer kans......hahaha...).

Jom kita tukar rentak sket............ sorry la korang......pepagi.......sesejuk ni..........otak aku ni ala2 lembapppsss dan sengallll jer.... taip pun entah pape dah ni....layanz jer la korang ya....dari takde n3 langsung, kira n3 ler jugak ni.....kahkahkah.....

Aku nak citer ni....... setelah hampir setahun lebey tak pulas stering kete....fuhhhhhhh hari ni aku datang koje bawak kete sendiri haaaaaa....mujur jugak anak dara aku tu penuh tatatertib ternin duk kat sebelah.....kalau idak hancussss.... 

stereng ni bukan aku yg punyaaaaa

Punya la dari sahur tadi asyik sakit perut ngan seram sejuk jer kaki tangan aku ni..... (sila gelak syaitonnnn ya...kahkahkahkah......) bese la aku... sebut jer kena drive sendiri...kecuttttt perut aku tauuuuu...... seriusssss cakapppppp.... susah nak controlllll ketidakstabilan hormon penakut aku niiiii... korang ada petua ke?????

Nape tetiba ari ni aku nak bawak kete????? Sebabnyaaaaaa......bila aku duk fikir2, sampai bila la aku nak nyusahkan cik hubby aku tuuuu..... Lagipun rugi laaaa duk bayar renew lesen tetiap tahun tu, kalau lesen asyik gantung kat frame jer....betoiiiii dak????? Lagik satu kan, kalau asyik pakai driver jerk manjangggg...... sampai kertuuuuu pun jawabnya aku takkan prooo kan kan.....

Sudahhhhnyaaaaaa......sakit perut ke..... sejuk kaki tangan ke....... redah jer ler..... 

SEKIAN.....

p/s: Jam 4.00 petang karang.....korang bayangkan jer la keadaan aku camne......huhuhu....

16 comments:

ita zakaria berkata...

kak, selamat berpuasa & tahniah sebab dah ade semangat nak drive balik. ita nih ntah bile nak pegang stereng semula, asek dok renew lesen. haha...takut, sebab pernah excident! tuh yg pikir 2-3 kali nak drive balik. anyway, drive safety ya...jgn lupe bace doa naik kenderaan. semoga selamat selalu...

honeylanz berkata...

auto ke manual? dulu 1st time bwk kete ke opis, kete manual. tiap kali kt traffic light kete has mati. bygkan la dr tmn melati nk ke kepong!!!

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

Salam ramadham dan selamat berpuasa :)

erm,dah lama jgk akak x drive keta ye...
akak kena drive keta selalu...nanti da lama2 mesti ok... :) saya dulu dpt je lesen terus drive gen2 manual..sejauh 48km setiap hari...gi keja.dgn ngadap jem lg....huhuhhu..
bila da terpaksa dan tiada pilihan mesti kita bole dan akan drive jgk...yg penting drive safety :)

afsal_8281 berkata...

selamat berpuasa ain

huh cite bab bwk kete ni kan
tak cukup ruang ni nak kongsikan
ti sal wat n3 sal 1st time driving eh

hiiii3X
mmg debar2, nak tencing beyak sume ada
nanes pun penah

Mama-Danish & Sarah berkata...

ita: selamat berpuasa dik...rindu sangat kat ita.....sibuk erk skang ni??

tu la...tetiba rasa bersemangat nak drive walaupun takot-takot... tapi akak suka la, dpt geng ngan ita....hahaha....

rasa kaku dan beku tangan akak kesejukan tau....

doakan akak sampai rumah dgn selamat petang nanti dan terus bersemangat nak drive lagi besok...

honeylanz: kete auto has..... kalau manual tak bergerak ler jawabnya....hahaha...

masalahnya tiap kali nak drive mesti sakit perut dan jari kaki tangan sejuk beku.... berdebor tu tak la sangat...

lagik satu kan, kalau bab parking memang tak reti langsung.....bebudak kat ofis ni ler yg tlg park kan kete...hahaha....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Queen of 2 Heroes: betul cakap ko tu dik.... kalau tak bawak sampai bila-bila pun akak tak kan pandai kan..

agaknya kalau takmo kasi kaki ngan tangan akak ni sejuk, akak kena pakai sweeter tebal2 erk....

akak setuju sangat tang terpaksa tu..... kalau dah terpaksa sume jadik kan.....orang suruh driffft pun boleh ya....hihihi...

afsal 8281: sal, akak tunggu n3 ko tu... ko jangan wat-wat lupa lak nanti...

meh kita sesama gelakkan diri memasing....kahkahkah....

harap-harap lepas ni, hubby akak takde la nak manja-manjakan akak lagik dah....asyik pergi balik koje berjemput jer akak ni...

KV berkata...

nok, aku pun dulu lama tak drive sendiri. Mcm nak kena test lesen semula tau. Normal lah tu mengigil bagai. Haha
Ko kuat kan semangat masa drive tu okeh. Insyaallah selamat semuanya.

Mama-Danish & Sarah berkata...

KV: kalau takat bawak budak berdua tu.....aku bedal jer apa yg patut...pedulik ar org belakang nak kata apa....aku bawak cam semut ke...cam siput babi ke....janji selamat sampai..betul tak???

tapi kan, kalau cik hubby aku duk sebelah. mesti dia komen memacam....tu yg buat semangat aku luntur tuhhhh....itu tak bleh...ini tak blehhh....yg blehhhh apa tau.....blehhhhh blahhhhh....haaaaahahaaaaaa.....

hari2 aku dera dia hantar ambik aku keje...tu la, sapa suruh pepandai kutuk bini...bini majuk sapa susahhhh.....dia jugakkkkkk...

Zareda Norman berkata...

ya betul tu.. kena training bawak sendiri..

yang penting kena berani... jangan bawa lelaju dulu.. slow n steady ok

ibu_arifa berkata...

bagusnyer dapat bawak kereta sendiri...
hati hati yer..
nnt nak balik kerje tu..sure jemm..kena extra hati2 dan bersabar lah ok.

sis_nita berkata...

wahhhh.. drive sendiri ehh.. akak kalo dapat pegang stereng, sah laa wat drift.. hahahha! akak mmg kejammm..!

ainie aziz berkata...

caiyok ain!! usaha tangga kejayaan! ahahaha! pasni boleh la jadi driver utk hubby lak.

zieha berkata...

salam..

bila dah start terror bawa keta..nnti mesti terdetik dalam hati.."napelah aku dari dulu tak suka drive sendiri"..Besh rupenya dapat drive sendiri..hehehe..
Tak caya?..tgk lah nnti...
senang nak zooomm sana,,zoom sini tanpa bantuan en hubby..SELAMAT MEMANDU:)

LotsOfLove-Pearls berkata...

Jalan sesak hoo..
sila berhati-hati okey..

Salam Ramadhan.

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kak Zar: baru jer ain nak training, tetiba tengahari tu cik hubby dah datang ambik kete...huhuhu...petang berjemput lagi ler jawabnya....

ibu arifa: dik, kat sini takde la jem sangat...tu yang akak mcm berani sket tu... lagipun ofis ngan rumah dekat sangat dik....10 minit boleh sampai...

sis nita: sis, nanti ain dah proooooo....kita saing driffft yerk....buat masa ni ain surrender dulu ler....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: kalau utk org lain boleh aje.....utk cik hubby takmooooo... tak kose tahan telinga dengar kutukan dia...ntah pape kalau dia membebel tauuuu....

zieha: dah pandai nanti....ain zoooom sensorang ke kuantan tu.... kita jumpa dan gossip-gossip kat teluk cempedak...nak ke kak???

LOL: hati-hati tu semestinyaaaaa... tapi kan dik, malang tak berbau kan....

semoga kita semua dibawah perlindunganNYa....

Related Posts with Thumbnails