Isnin, 6 Julai 2009

MISI YANG GAGAL

Dengan bangganya aku nak bagitau misi aku GAGAL. Dushhhhh...... Dushhhhhhh....

Dua hari aku gigih buat percubaan ni tau.... tapi totap jugak
FAIL. Dah macam ambik exam pun ada munyik dia kans.

Sabooooor...... Saboooor.....Tarik nafas panjang-panjang jap erk.

Misi aku ni bukan sebarang misi. Bukan Misi yang iniiiiiiiiii.

*

*

*

*

*

*

*

*

Jugak bukannnn cik Misi yang iniiiiiiiiiii....... 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Kalau dapat misi yang ini, jejaka2 kat luar tu mesti rela hati jerk suruh misi tu inject dia kans. Doktor suruh duk hospital sampai abih umur pun dorang mesti sanggup.

Huwaaaaa....................Misi aku yang sebenornya adalah iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

*

*

*

*

*

*

*

Dah dua hari aku try bagi Sarah minum susu ni tapi dia takmoooo. Sebelum ni takde la pulak dia tolak bila aku tukar susu dia. Skang dia lagik rela berlapor dari minum susu perasa madu ni. Sadissssssnya aku. Hari ni aku surrender dahhhhh. OK2, mama kalah, Sarah menang. Mama malas dah nak paksa-paksa Sarah lagik. Nanti orang kata mama dera Sarah plak. Tapi mama kesian kat abah. Punya banyak dia beli stok susu madu ni utk Sarah. Sapa la nak tolong perabihkan susu ni nanti.  Nak suruh abang Danish awal2 lagik dia cakap dia nak muntah kalau minum susu Sarah. Adoiiiiiyaaaaa.......  

20 comments:

sis_nita berkata...

tgk tuuu..
skett punyerr seksi arr misi tuhh..
agak2nyerr kan..
pasal aderr madu kot..
ko try laa yg original flav punyerr..

ko war2kan laa kat blog..
sesapa nak beli susu tu..
jual memurah..

ke tukar lek ke.. sayangg tuuu..

ummumishkah berkata...

lahai.. siannya kat mama!
Nak buat camner, dah dia tak suka, sebelum ni minum susu apa?

ita zakaria berkata...

kak, ita pun pernah terbazir dgn membeli susu tin besar utk sarra, sudahnya...terpaksa let go jer. sebaik 1 tin ajer..tapi besar lah jugak. mase test bungkusan kecik, die ok minum. bile beli tin beso, die loya2...padan muka sendiri. nih anak akak pun tolak yer susu baru? cian mak ayah die....kopak2!

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis_nita: kak, ko pun teruja gak ke nengok misi tuhhhh. ain maleh nak war2 kat blog ni kak. maleh nak mengepos bagai nanti. nak gi tukar jauh giler tempat tuuu. dah la lebih dua minggu dah beli. mana leh tukar lagik kak....payah2 sangat maknya je lah yg minum.. kasi montok2 ckit badan ain neh...

ummumishkah: sblm ni sarah minum dutch lady regular 6-18 bulan tu. memandangkan dia dah setahun lebih, tu yg mama dia gatai tangan pi tukar dutch lady 123, perasa madu lak tu. mlm tadik abah dia try beli 123 regular. karang nak try kasi, tak tahu la dia nak minum ke tak? kalau takmo jugak, jawabnya kena beli susu yg asal gak la. huhuhu.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ita zakaria: akak lagik nayaaaa. ari tu abah dia beli sampai 6 paket yg satu kilo tu. masa tu harga murah la sket dari biasa, tu yg pulun banyak2. skaliiiiiii.....rugi luar biasa lak. sarah langsung takmo minum. kopakkkkk tahap gaban dah abah dia. kena kuar budget baru lak nak beli susu ni.

Zareda Norman berkata...

dulu anak dara akak pun allergic perasa madu ni.. ehheh macam mak dia kot.. madu madu ni sensitip tapi kalau perasa vanilla tu laju aje koo..

Softtouch [Hanim] berkata...

ala ye ker...dah ;ah beli stok banyak kan...cube tanya kot2 kwn2 ke sedara ke yg pakai susu tu. Kot2 diorang nak ker. Daripada simpan baik jual baliklah. Kang membazir jer..Agaknya dia xnak perasa madu kot..

ainie aziz berkata...

ain je la tolong perabihkan. kata nak tambah berat badan kan? hehehe!

neezareef berkata...

salam ziarah sini plak..

my doter lak suke yg coklat

Mama-Danish & Sarah berkata...

Zareda Norman: nak kata sarah alergik tu takde la. dia takmo minum langsung. mungkin sbb rasa susu tu dah berubah agaknyaaaa. ain saje nak bagi dia perasa madu ni sbb madu tu kan banyak khasit jugak....rugi kalau tak ambik.

Softouch [Hanim]: dia memang tak leh telan dah perasa madu ni. sedara2 takde plak minum susu perasa ni. karang nak try tanya cikgu kat skull danish, kot2 ada baby yg minum susu ni.

ainie aziz: kalau susu untuk orang tua ain dah bantai awal2 dah.... susu baby ni mcm payah sket la. kalau betul boleh kasi badan naik sanggup den minum....qiqiqi...

Mama Qaseh berkata...

La ciannya dia takmoo susu tue..mgkin manis kot Sarah tk suka..Mgkin pd dia x sdap laa tue kan

Mama-Danish & Sarah berkata...

neezareef: thanks....laju awak erk. tuan rumah baru jer balik dr ziarah tadi.

dua2 anak ain minum susu dutch lady. maisarah sblm ni perasa vanilla jer. utk peringkat umur dia tu jer perasa yg ada.. bila dah boleh tukar ni dia takmo plak.

danish suka ngan perasa madu. tapi dia dah ckp awal2 susu adik dia takmo....nanti dia muntah... ari tu belikan dia satu pek perasa coklat. saje nak kasi dia try...tgk paket tu dia kata nak, dah kasi susu nanti tak tahu la nak ke idakk...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Mama Qaseh: agaknya dia memang tak suka manis erk.... tu yang reject terus tu. tapi kalau aiskrim manis nak plak dia ni... fenin2..

Mamamanja berkata...

laaa x cuba lagi dah boli banyak2 mmg rugi la..

ermm... MM pun ada 1 susu dugro beli tuk harith ari tuh. dia xnak minum. sebelum nih dia minum anmum.. tp sejak akhir2 ni xnak gak, tu ingat nak tuko len. sekali sumer2 dia xnak huhuhu

Lela berkata...

mama dia lah minum kalau sarah tak nak, baik untuk kesihatan tue tambah kalsium he..he..

honeylanz berkata...

seksiss amat cik misi tu...hehehehe... hmm so far both anak has x minum "susu madu"...x tau nape...ain ada rs? sedap ke idak..has biasa rs gak susu..paling x sedap isomil!! tawor sungguh...tp susu cokelat ac, has x sanggup nk rasa...heheheh

Mama-Danish & Sarah berkata...

Mamamanja: tu la, excited sgt abah dia tgk rege susu murah... terus ambik banyak2. skang sapa susuhhh, abah dia gak yg susahhhh.... huhuhu....

Lela: Kak, susu baby tak bestttt. tawooorrrrrr..

honeylanz: pernah rasa sekali jer.... takde rasa pape pun... tawor hebe lembooooo..... kekadang pelik gak camne budak2 suka minum susu tawar tu...

miemiey berkata...

mama try bawa susu tu kat umah ibu...ibu nk try kasi...nk cuba jer dlu.

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: muleh2....nanti mama bawak bu. ngan ibu selalunya sume dia nak... ni mama nak ngajuk ni...

mamadanish78 berkata...

alaaaaahai...nape la dibeli byk2 dulu..kan dah masalah tu...he2
danish mamaD pun dulu minum susu dutch lady perisa madu...tp danish tak kisah pulak bab2 susu ni..mmg hantu susu..
sarah ni cerewet ni...pandai merasa dah ye....hehhee...sian kat mama tau...

Related Posts with Thumbnails