Rabu, 8 Julai 2009

APA NAK DIKATO

Aku tak koje ari ni.... bukan sbb nak gi Cuti-Cuti Malaysia tapi terpaksa jaga si kecik pasal ibu dia tak sihat. Ibu dah domammmm dahhhh. Nasib la kans, Sarah tu bukan nak gi ngan orang yang dia tak kenal. Orang sentuh dia pun dia dah melalak, kalau orang ambik jawabnya melolong ngalahkan hantu polong ler..... Pernah gak ari tu aku tinggalkan kat nursery. Sampai jer kat office aku terus call nursery tanyakan pasal Sarah. Dia nangis dari mula aku tinggal tak berhenti-henti sampai tak keluar sore dah... sib baik gak hubby aku tak kerja ari tu. Pi la ambik balik si Sarah ni bwk datang kat office aku.... Haru biru mata hitamku tauuuuu..

Apa citer dah ya kes majuk dak kecik tu? Meh aku story mory in the morning glory.... buat penawar hati aku yang duka lara neh..... Suka tak suka korang layannnn je la. Keadaan masih lagi tak berubah. Malam tadi dia berjaya habiskan satu botol jer, itupun minum dlm kete... Aku kasi lagi waktu dia nak tido, dia dah start geleng-geleng. Setakat pagi ni, baru minum satu botol susu jugak.... angka yang sangat mengeciwakan hati aku. Aku pun try jugak kasi dia minum dalam botol air, 2-3 kali sedut pastu dia takmo. Aku akan usaha dan usaha lagi sampai dia jatuh cinta dan tangkap lentok ngan susu tuuuuuuu. Aku kan tabah dan kuat orangnya. "YES-YES-YES".

Ni la pic yg sempat aku capture pepagi tadik masa tengah breakfast. Fresh from my norkiah oven tauuu. Pic budak yg majuk takmo susuuuu sedang mamam rotiii. Sibbb baek dia tak majuk takmo makannn erk. Kalau dua-dua dia majukkk, mati oooooooo. Tata.....Titiii.....Tutuuuuuuuuu...


"saya mamam roti ngan lontong jer pagi ni"

"mata tak lepas pandang abah di sebelah"

"yummmy-yummmy"

10 comments:

honeylanz berkata...

cedap nye sarah mamam roti...auntie nk cikit...lapoo ni..

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: aloloooo...ciannnn auntie yerk.. meh cni meh...sarah suap ya...

shi3la berkata...

yer yer chaiyok chaiyokk..cuber lagik..nanti diyer suker la tue..besa la budak2 ngan mama diyer..diyer manja ler sikitt..ngader sikitt..nak perhatian lebey..normall la tuee...yg pentingg ko sabor byk2 kann..

Mamamanja berkata...

amboi sarah.. kiri kanan tangan makan roti erk?

mamadanish78 berkata...

dah lapo beno la tu sarah..sampai kiri kanan makanan masuk kat mulut...hahahaaa..
tak pe ain...cuba lagi yeee...

ummumishkah berkata...

comelnya makan roti.. :)

zieha berkata...

biasanya anak2 kalau dh pandai makan..kureng dah nk isap susu..suka tgk sara mkn:)

Mama-Danish & Sarah berkata...

shi3la: ni bukan kes nak memanja dan ngengada ckit dah ni, tapi dia nak memanja dan ngengada lebeyyy..."aku mesti saboooooo....sabooooo... dan saboooooo". kalau ko nampak aku cam tak sabooo, ko tulun sekeh ckit pale aku neh. muleh dehhh!!

Mamamanja: dia dah kebuloq tu benornya MM. tu tak cukup tangan kanan, tangan kiri pun dia hentam masuk mulut sekali. terubat sikit lara mama dia ni tgk dia mkn selera cenggitu...

MamaD: sib baik tangan2 dia tak telan sekali. qiqiqi....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ummumishkah: mekacihhhh..... kalu ummu tak cakap tomei pun, sarah nak ckp mekacih gak, pasallllll........ummu suke datang teratak buruk mama sarah ni... hati2 ummu, teratak mama sarah ni ada manyak lebahhhh, nanti kena gegettt terussss melekat tauuuu. tak boleh balik lagi dahhhh..

zieha: setuju ngan zieha....sblm ni dia tak berapa nak makan sbb dia kuat nyusu. bila dah majuk takmo susu, tetiba lak nafsu makan dia menjadik-jadik. kejap-kejap nak "am". nak makan ler tu....

bintangku berkata...

najmi pun camnie... org tak kenal nak amik dia, melalak cam cedera parah. hu hu hu

salam kenal yer... :)

Related Posts with Thumbnails