Selasa, 14 Julai 2009

IKAN PIRANA

Petang semalam Danish bawak balik ikan besar dari skull dia....

Besornya ikan ni sebijik mcm spesis ikan pirana....

Dalam kete dia sibuk tanya aku "mama, ikan ni boleh goreng dok mama?"

Adoiyaaaa "mana boleh goreng Danish, ni kan ikan kertas..... tak boleh makan"

Kalau ikan ni boleh makan, untung la mama tak yah beli ikan lagi.

Mama suruh jer Danish produce ikan ni banyak-banyak. 

14 comments:

shi3la berkata...

hakhakhak..lawak la ko Danish..kalo gitew autie pon nak order ikan dari ko lah..sure dapat diskaun nyer....

huhu macam-macam budak sekarang nie tau...panjang akalnyer...kadang2 soklan derang leh wat kiter blank hooo...

shi3la berkata...

aiseh haku orang pertama la..*clab-clab*

ita zakaria berkata...

wahhh..danish nak jadik tokeh ikan yer? baguih2... kocik2 dah pandai nak jadik usahawan, hehe...

mydodoi berkata...

kreatif cikgu danish, bolehlah cilok idea ni..buat ikan buntal pulak he..he..

sis_nita berkata...

heheh!
danish2..
comey jer ko tanyerr camtu..
kalo ko tanyerr acik..
acik jawab..
boleh grenggg sayang..
tapi..
terus hangus kangg..
jadikk debu..
hehehe!

CuTeMiUt78 berkata...

wakakakaka... danish..danish.. mana blh mkn ikan tu sayang.. klu blh... auntie pun nak gak danish buat bebanyak.. macam2 je kerenah anak2 ni kan..

Mama Qaseh berkata...

Hehe mama sedaappp tu kalu msak 3 rasa hehe..Danish..danishh

::@FiQ berkata...

kretipnyer! leh buat hias umah rye nh..wakakaka

miemiey berkata...

mama..suh Danish buat satu ikan tu tuk cik mimi nti bg upah airrrrr tuk Danish..lama dh Danish tak minta air..hehehe

mamadanish78 berkata...

dah mmg sah nama danish ni mmg kaki lawak...wakakaa
ade je aktiviti diaorg kat sek kan...seronok..
wah..kreatif la cikgu danish ni..buat ikan pakai pinggan tu..ekekekee...

Miss Izah Mohamed berkata...

heehhe comel je danish tu kan akak..
sumtimes suke layan ragam budak2 ni.. hehe

tp pandai plak dia buat ikan tu..
ade bakat seni :)

Mama-Danish & Sarah berkata...

shi3la: kalau la danish cipta ikan idup, danish kasi free jer kat kengkawan mama danish.... diskaun2 tak main lagik dahhhh.....

bravo lah auntie, dpt first place kali ni... kita tgk besok sapa lak yg kena...

ita zakaria: acik ita, danish takmo jadik usahawan sbb org niaga suka tipu2....

danish nak jadi dermawan, nak tolong sume orang susah kat luar sana.....

mydodoi: budak2 suka kan buat aktiviti cenggini....enjoy and fun...

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis_nita: kalau acik nita yg goreng danish tak heran tau ikan tu hangus.... bese la kans, acik nita kan sesambil masak suka layan tenet.

CuteMiut78: sapa ntah ngajor dia suruh mama dia grg ikan tu... agaknya tchr dia kat skull buat lawak, pastu dia ingat ikan tu betul2 boleh goreng, laju jer order ngan mama...

Mama Qaseh: kalau buat ikan bakar, rasanya lagik terangkattt....licinnnnnn.

Afiq: nanti akak suruh danish buat banyak2 pastu pos kat ko.... ko gantung la kat dlm bilik ko tu.... leh kucing ko main ngan ikan neh..

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: boleh2... tapi kena buat air ribena la.... air sirap danish takmo...hihihi....

mamadanish78: dia memang suka buat lawak..... pernah sekali tu, dia marah ain siang ikan.... "sian kat ikan tu mama, sakitttt dia".
ain cakap la ngan dia, "ikan ni dah mati... benda kalau dah mati takkan rasa sakit lagi dah"....
tak tahu la dia faham ke tidak...

Miss Izah Mohamed: akak plak suka tanya soalan memacam kat budak2, nak tgk apa ada dlm pemikiran dorang....kekadang boleh buat kita gelak dgr jawapan yg ntah pape...

Related Posts with Thumbnails