Selasa, 15 Disember 2009

TERINGIN

Sungguh aku teringin... teringinnya nak makan udang galah. Huhuhu.

Jangan fikir bukan2 ok, takde maknanya..... Sarah belum mintak baby lagi. Dia kata takmo....takmo.... hehehe. 

Semuanya gara-gara adik aku la nie. Sebok duk kompang kat rumah mak skang musim orang mancing udang. Tau ler mung nok suruh aku balik, tapi jangan ler umpan aku ngan menda alah tue.... kecur air liur aku. 

Tak sabar nak tunggu petang besok. Nak balik rumah mak dan ambik udang yang aku dah book tue. Sedappnya kalau dapat masak gulai kari atau masak merah...

Sementara tue, layan pic. dan telan air liur dulu ler....Nyum-nyum-nyummm...

'gulai kari'

'sweet sour'

Ada sesiapa kat sini teringin jugak ke? Kalau dekat boleh aku tolong belikan. Tak mahal pun. Satu kilo dalam 30 henggit jer... Yang penting fresh dari sungai tau. 

p/s: pic. credit to google

26 comments:

Miss Izah Mohamed berkata...

salam kak..
ruginye sy xleh mkn seafood..
alergi.. ;)

betuah akak leh mkn segala mcm.. hehe

honeylanz berkata...

suka udang gulai..tp last wik grg butter aja..tp termanis pulak..heheheh

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Baru je borak ngn kwn sal udang..
Kak lak publish sal udang gak..

Udang sedap wooooo..

Fresh tu yg sangat best..
Adeh..
Ni yg xsabar nak balik nie..
Hehe.

Mama-Danish & Sarah berkata...

Miss Izah: sayangnya dear....huhuhu..

tapi takpe, kesihatan lebih utamakan...

Honeylanz: has, goreng butter tu wat camne...

mana tau, ain boleh cuba nanti...

pelbagaikan masakan enak jugaaa....

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: paling sedap sbb isi dia tersangat manis kan dearie...

Udang sungai tetap no. 1 dihati akak....

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

alamak! da teringin gak la...mane nak cari kat kl ni..adeh..
wat masak lemak cili sedap tu...slurrpp...

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. best ni.. eemmm lama tak mkn udang galah

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: betul cakap nad, masak lemak cili api pun sedap kan....

Cutemiut78: udang galah tak dapat nak makan selalu sbb ianya bermusim....

kalau dah datang musim dia, tak makan rugi la...

Softtouch [Hanim] berkata...

sy pun teringin ain..kat sana mesti murahkan..kalu kat cni xdpt ain rege mcm tu..nk kirimlah..he he he

Mama-Danish & Sarah berkata...

Hanim: alamakk, bersalah lak rasa, dah la hanim tengah pregnant...huhuhu...

kalau pos mesti tak sedap dah.... isi dia rosak sbb tak duk dlm peti es...

bintangku berkata...

alamak... teringin jgk lar.... gemok2 jgk udangnya tu.

ainie aziz berkata...

nasib baik dah puas makan udang weekend lepas. kalau tak, mmg ain dipertanggungjawabkan utk dtg kl lagi bawak gulai kari udang ke umah aini. hehehehe!

Mama-Danish & Sarah berkata...

bintangku: ni baru udang pakcik google tau...

kalau tengok udang galah yg ain order tue, lagi besarrrrr.....

tapiii kan, udang kecik lagi sedap dr yg besar sbb rasanya lebih manis..

ainie: ainie, kalau ain bawak kari mesti basi kat tengah jalan kan...

bukan tau masak sangat pun kawan awak nie....hahaha...

Zareda Norman berkata...

baru jer makan udang galah ni, ada geng kat Kuala Rompin bagi dua kilo.. memangs odap. buat masak lomak ngan nenas...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kak Zar: dapat free ke kak? bestnyaaaaa....

kalau 2 kilo tue, jenuh ler nak habiskan ya...

mau 3-4 kali masak tue...

KV berkata...

aku kalo ngan udang memang teringin sokmo!!!

nasazfrog... berkata...

uhhh fresh tu yang sodap tu.... masak rendang pun sodap...

nza berkata...

nasib baik br je mkn udang galah tu...kalu xkempunan le akak sorg ni..mmg hantu udang weh kakak sorg nih!!!!

ninie's corner berkata...

wah...sungguh menyelerakan..........
tp Ninie tak mkn udang..............

Nida berkata...

Ni bukan setakat telan air liur lagi dah.. ni dah tahap tak tertelan lagi dah,, dah menjejeh jejeh keluar dari mulut ni... sodapppppppppppnya

Mama-Danish & Sarah berkata...

KV: aku pun, memang tak tolak rezeki punyaaaa...

nasazfrog: tak pernah makan udang masak rendang...

sedap ke erk??

nza: wowwww kak, kita geng!!! nyum..nyummmm...

Mama-Danish & Sarah berkata...

ninie: ruginya ninie, kenapa tak makan??

alergik ke?

Nida: jangan air liur tu terjun dlm kuah udang kita dah la ya....hehehe..

takut termasin lak nanti.... jangan maraaahhhhh...

miemiey berkata...

alaihai bestnya mama dapat mkn udang ni...meleleh air liur bu dibuatnya...

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: bu, ajok la abah J gi ngail...

tengah musim udang skang nie....

Kulanz Salleh berkata...

udang.. salah satu menu pilihan sya kalau makan di luar.. sbb yang ni memang sedap walau apa jenis masakan.. tapi paling popular sweet & sour tu la..

Mama-Danish & Sarah berkata...

kulanz: sweet & sour paling sedapp dan simple untuk dimasak kan....

Related Posts with Thumbnails