Rabu, 9 Disember 2009

PIG FAT-AVOID IT

ELAKKAN MEMBELI SEMUA JENIS MAKANAN YANG BERKOD DI BAWAH:

E100, E 110, E120

E140, E141, 

E153 

E160, E161

E210, E213, E214, E216, E234, E252, E270, E280

E300, E301, E325, E326, E327

E334, E335, E336, E337

E422, E430, E431, E432, E433, E434, E435, E436,

E440, E470, E471, E472, E473, E474, E475, E476, E477, E478

E481, E482, E483,

E491, E492, E493, E494, E495

E542, E570, E572

E631, E635

E904, E920.

20 comments:

miemiey berkata...

wah mama banyaknya angka..tu laaa nk nengok kod mesti lupa...ni kene hafal ni....

Softtouch [Hanim] berkata...

banyak nya kod ain..jenuh sy nak menghafalnya...

Nida berkata...

Salam..

Kat dlm purse ni memang ada salinan kod2 ni.. senang klu nk ke supermarket.. cuma klu ada kod2 spt yg dinyatakan tapi ada cap Halal janganlah pulak bimbang.. sebab sumbernya berasaskan tumbuhan.. yg tak tulis halal tu yg dari binatang.. :-)

honeylanz berkata...

noted. mmg kn alert..

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: jenuh ler ibu nak hafal sume kod nie...

print jer la bu, pastu simpan dalam purse ibu...

hanim: nak senang lagi banned terus sume makanan dengan kod E.... hehehe..

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nida: kod ni ada dlm handphone ain... wife boss yg forwardkan...

Has: mostly junk food la kan...

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Banyaknya kod..
Huhu..

*Rindu lak ngn Sis Nita..
Ntah pa khabar dia..

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: terpaksa jugak alert dengan sume kod nie sbb itu memang wajib dan dituntut dalam islam...

akak pun rindu ngan sis nita, dah lama dia tak tinggalkan komen kat sini....huhuhu...

semoga sis_nita tabah dengan ujian yg datang bertimpa-timpa...

we really miss u sis....

afsal_8281 berkata...

kena bwk senarai tag ni la tiap kali gi soping eh
tp tu la kita kan
makanan seharian kita tu tak tau la halal ke tak
semua la ni kita pun tak bape nak amik tau kandungan dia

tp dulu suka sgt makan crispy
da tau ada pig fat tu terus tak beli dah

agak2 dlm cadbury ada gak tak??

Mama-Danish & Sarah berkata...

afsal 8281: paling akak risau bila makanan bertanda halal ada kod E ni...

boleh jadi was-was kita dibuatnya...

cadbury tu nanti akak check ya...

ainie aziz berkata...

thanks for the reminder, ain. mmg kena alert mende2 ni sume. sbb nnt jadi darah daging kita kan.

Mak Su berkata...

salam ziarah, makanan kita ni banyak sangat benda2 syak... leceh and menyusahkan... :(

nza berkata...

risau sungguh skrg ni ain..byk makanan meragukn..2 yg ank2 skrg degil n nakalnya semacam jerr...
TQVM 4 sharing!!!

LiNda berkata...

Setuju ain..

Kita kena berwaspada selalu...

en_me berkata...

hingatkann nombor ekor tadikks.. ihiks

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: takotttnya bila dah jadi darah daging kan.... huhuhu.....

mintak dijauhkan oleh Allah...

mak su: setuju ngan maksu.....

pihak berwajib sepatutnya pantau semua ni dengan sebaik mungkin....

sedih bila tengok makanan berkod E masih mampu peroleh sijil halal jakim...huhuhu...

Mama-Danish & Sarah berkata...

nza: kak, agaknya kalau dah termakan mcm mana la kita nak bersihkan ya....

boleh ke?? nauzubillah....

Sis Linda: rumitnya nak dapatkan yang betul2 halal kan...

smlm hubby bercerita pasal ayam yg dijual kat tunas manja paka tu dorang campur ngan ayam dr pembekal non muslim....

harap2 hanya sekadar khabar angin jer... nak selamat elok boikot terusss...

Mama-Danish & Sarah berkata...

en_me: nombor ekor la nie....

seee E for Ekor.... hehehe...

kalau tak naik jangan salahkan saya yerk....

Kulanz Salleh berkata...

terima kasih info ni.. harap2 lepas ni lebih bhati-hati utk beli keperluan.. tp kenalah hafal atau buat list nombor2 tu..hehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

en. kulanz: sume kod ni dah ada dlm handphone saya.... senang sikit la kan sbb tak perlu nak hafal...

tks sudi singgah sini...

Related Posts with Thumbnails