Rabu, 23 Disember 2009

BIARKAN SAJA

Tajuk Novel: Biarkan Saja

Terbitan: Creative Enterprise Sdn. Bhd.

Terbitan: 2009

Pengarang: Annur Puteri

Mukasurat: 608 m/s

Sinopsis: Hidup Alunie tidak pernah terlepas daripada menjadi bayang-bayang kepada darah dagingnya sendiri. Darah daging yang sudah terpisah jauh kemesraannya walaupun begitu dekat pertalian roh dan jasadnya. Sejauh mana pun dia berlari, bayang-bayang itu sentiasa mendekatinya. 

Namun, demi junjungan kasih yang tidak terhingga, kali ini dia rela. Rela dalam terpaksa. Dalam tangis, dalam sendu dia tersenyum. Mengharungi hari-hari mendatang dengan luka yang terpendam. Siapa menduga, di sebalik duka itu tersimpan seribu kebahagiaan, sungguhpun terpaksa mengharungi sejuta kepayahan.....

******************************************************

Berjaya jugak aku habiskan membaca novel nie tengahari semalam.... Beli sejak jumaat lepas tapi hari ahad baru berkesempatan mengikuti perjalanan cerita... fuhhhh penat dan letih sekali melayan rentak cerita yang penuh suka dan duka. Sorry ya, takmo cerita lebih lanjut apa kesudahannya..... kalau nak tahu kena la baca sendiri.... (jahatnyaaaa aku). Kalau nak aku kasi bintang, 4 bintang kot.... Keseluruhannya BESTTTT!! 

Sekarang dah kemaruk nak baca novel dahhh. Hobi yang sudah lama aku lupakan sejak lahirnya danish. Mana ada masa kan.... tapi skang ni aku rasa sume tu alasannn.... muahahaaaa... Nak seribu daya orang kata.....

Tak sabar nak tunggu hari jumaat nie. Aku nak paksa jugak hubby bawak ke toko buku. Teringin nak dapatkan barang sebijik dua novel baru buat bekalan masa nan terluang.... 

Ada sesiapa nak share novel best ngan aku tak??? Mana tau kot2 aku terjumpa kat mana2 kedai buku nanti... boleh jugak baca dan buat koleksi.... 

18 comments:

miemiey berkata...

sempatnya mama membaca..kl bu jawabnya setahun bru abis baca novel...tak ada ms langsung..masa tuk tenet pon semput2..huhuhu...
sarah tak marah ke mama baca buku.,paling tidak pon takkan dia dok mita buku mama tu...hehehe

ummumishkah berkata...

dah baca hasil karya ramlee awang murshid? karya terbaru 9 nyawa! Karyanya mengajak kita berfikir...

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: bu, mama baca novel ni kat ofis, kalau kat rumah jawabnya memang berebut ngan sarah....

ummumishkah: pernah baca novel tomburio karangan beliau....

nanti ain nak try carik kat kedai buku....

thanks ummu...

cheqna berkata...

kak...

pinjam...hahahahaha

dolu2 suka sangat baca novel especially keluaran alaf 21

tapi skang macam tak de masa sangat r kak

♥Azie♥ berkata...

ain masa muda dulu2 azie nie dalam kategori rajin baca novel la jugak..tapi bila dah beranak pinak nie xsempat nak baca...silap haribulan koyak buku tue anak azie kejekan...huhuhu..tentu bestkan citer dia..

Nida berkata...

Amboi Ain... kalau saya ler tengok sampai 608 pages.. hehe surrender awal2 nak membacanya. Cerita kana2 100 mukasurat pun seminggu baru habis baca.. :-)

nza berkata...

mcm best jerr...nnti le awal thn ni nk g cr buku utk PSS Sk bole le cr buku ni...kak nza ni alergi kalu baca buku, mata mula la...zzzzzz......

en_me berkata...

rajinnyerrr.. ehehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

cheqna: novel pilihan akak, 1st mesti keluaran creative enterprise, 2nd choice baru la keluaran alaf 21...

nak pinjam meh la sini....

bila lagi nak datang paka ni dik?

azie: kalau nak tahu, ni novel pertama yg sempat ain khatam lepas bergelar mama tau.... hahaha....

itupun curik2 masa baca kat ofis...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nida: ain kalau carik novel suka yg tebal2...

kalau baca novel yg nipis macam takde kepuasan sbb kejap jer dan ending....huhuhu...

Kak Nza: citer ni memang best kak....

tahan jer airmata takut kena gelak ngan ofismate....hehehe

mata ain tak tahan jugak, bukan sbb ngantuk tapi bila terlalu lama mengadap sesuatu benda, dia jadik kabur dan berbalam....

sakit kepala plak kita bila paksa jugak mata tengok tulisan kat buku tu...huhuhu...

Mama-Danish & Sarah berkata...

en_me: kalau suruh saya baca novel skang saya memang rajin, cuba kalau suruh saya masakk, huhuhu.... malasnyaaaaaaa....

bini sapa la tu kan kan....

LiNda berkata...

bestnya ...

ain nak pinjammmmm.... hehehe

honeylanz berkata...

tul tu ain..sebenarnya x de masa tu alasan je semata-mata kan... has pun masih membaca...msti beli mag/novel/buku tiap bulan...enjoy!

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis linda: petang ni ain pass kat akak k...

bila anto mak akak balik kampung?

sekejapan jer masa berlalu kan... dah nak balik johor semula...

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: sebenarnya ain terpengaruh dengan has...

jelesss dengar has gigih membaca.... hehehe...

has, ada novel nak suggest tak?

honeylanz berkata...

ain, has suggest english novel boleh? Tuesdays with Morrie..sgt menyentuh hati & motivated...

#sorry. sbb dah jrg bc malay novel. mcm sama & meleret2. tp yg ain br abis bc ni mcm best

ainie aziz berkata...

kalau dapat novel kat aini, siap la. selagi tak abis, selagi tu tak senang duduk. kalau boleh nak abiskan ari tu jugak. hehe! aini pun suka gak layan novel2 ni.

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: ain kalau baca novel english kena ready skali ngan dictionery sekali....hahaha...

english memang hancur....

ainie aziz: ain tido sampai bermimpi sbb teringat kat novel yg tak sempat habis baca...

lawak sungguh malam tue.... dah la sblm tido tue hubby tolong suluh novel ain ngan lampu handset sbb takut mengganggu kids nak tido...

penat menyuluh at last dia surrender...frust sbb tinggal 3-4 bab jer lagi....

tak puas kan kalau baca sikit demi sikit nie....

Related Posts with Thumbnails