Isnin, 30 November 2009

MAGIC APAKAH INI.....

Sesuatu yang pelik telah berlaku semalam....

Cuba perhatikan pic. kete kat bawah ni...

Berkilat-kilatkan.....

Buntu fikiran duk fikir sapa la yang tolong basuh kete kami ni...

Balik dari rumah mak malam raya ketiga tu, kete ni memang kotor dan hubby plan nak basuh pagi semalam.....

Tapi hubby tak jadi basuh sebab dia asyik ngan training helikopter kat dalam lappy dari pagi sampai ke petang......

Nak kata ada orang masuk dalam pagar kami, semalam memang kami tak bukak pagar langsung... even malam tadi baru pagar tu kami bukak sbb nak keluar ke Mesra Mall....

Masa on the way ke Mesra Mall tu baru hubby perasan kete kami bersih semacam sbb takde sebarang kesan kotor kat cermin depan.....

Bila tengok body kereta memang berkilat.....siap ngan sport rim pun berkilat sama..... ajaib....ajaib....

Pagi tadi kami telek lagi kete tu kot2 la malam tadi kami tersalah pandang......

Memang sah...... bersih sebersih bersihnya....

Citer magic ni dah jadi topik hangat sembang aku ngan hubby dari malam tadi hingga ke pagi nie...

Aku: Gamoknya 'orang' tu rimas tengok kete abang kotor sbb tu la dia tolong basuh kete nie...

Hubby: Haah, lepas nie ngan abang sekali dia bawok gie 'dunia bunian' dia....

Huhuhu.....berani sungguh dia cakap camtu......

Harap-harap takde sebarang petanda tak baik berlaku......tak pernah kami alami situasi macam ni.... Semoga kami sekeluarga di bawah lindung Allah S.W.T 

28 comments:

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

pelik???

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: pelik bin ajaib kan..... tak reti dah nak fikir mcm mana perkara ni boleh berlaku...

tak logik jugak kalau ada anak jiran yang masuk dalam pagar sbb deret rumah kami tu kami ngan jiran paling ujung jer yg ada kat rumah...

pagar plak seharian berkunci....huhuhu....

Zareda Norman berkata...

uisshh pelik tapi benar ni.. jaga jaga cik salamah.. :)

LotsOfLove-Pearls berkata...

Opssst...
ini magic ke apa..?
pelik jugak..

cik EPAL berkata...

harap harap semua baik baik hendaknya ;)

Mama-Danish & Sarah berkata...

Zareda Norman: tu lah kak zar.... hubby pun seriau bulu roma semalam.... camna la leh jadi mcm ni erk?....huwaaaaaaaa.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dearie, akak siap tanya ngan ayah akak kot2 ada yg tolong basuh kete nie.... jawapannya negatif....huhuhu....

sapa la tulun basuh keteku.....

cik EPAL: thanks singgah.... doakan sama-sama ya....

CatlinaFly berkata...

ish2..pelik2 ni...:) magic!

bintangku berkata...

magic + mistik

afsal_8281 berkata...

kak
jiran baru kot tolong basuhkan
sbb menyemak mata dia jek
hiiii kot la

Mama-Danish & Sarah berkata...

CatlinaFly: memang pelik sampai tak terfikir dek akal..... hanya Allah yg lebih mengetahui segalanya....

bintangku: yg mistik buat tak tahan tue.....

afsal 8281: jiran baru akak lum balik lg..

sakan bercuti kak linda....hahaha...

nape la 'orang' tu tak bersihkan belakang rumah akak sekali..... yang tu memang semak dan sakit mata memandang.... huhuhu....

CuTeMiUt78 berkata...

uishh... sapa plak yg rajin membersihkan keta tu.. eemmmm misteri gak ni

Al Quds Travel berkata...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

honeylanz berkata...

pelik nih... kete has comot yg amat sgt!

kakzie berkata...

meremang bulu roma saya baca n3 ni

ainie aziz berkata...

ada redah ujan lebat tak? tu pun boleh buat keta jadi bersih jugak tu. takde lak aini antar "buruh" 3 org ni pi basuh keta kat tganu smlm. hehehe!

miemiey berkata...

kan lebih ajaib kete mama bertukar bmw kan..kan... hehehe...
tapi pelik bu rasa...
adakah ini kerja manusia atau sebaliknya??????

agaknya hujan mama???
kete mama tak lah lerlampau kotor kan...
sentiasa bersih bu nengok....
harap2 tiada mistik apa2 yg akan berlaku...

mama try laa tya pandangan ayah mama maklumlaa dia org tua kan..

LiNda berkata...

ainnnnn.....

wahhh... ngeri seh !

kak linda skrg kat Johor . Rasa berdebar2 jek baca n3 awak ...

Tak sabar nak balik . Nak tahu kejadian yang sebenar2nya ....

p/s.. tq sbb tolong tutupkan paip yea...

nza berkata...

pelik n misteri tu...serammmm!!!!

Nida berkata...

Wah sudah bagus ada yg tolong cucikan.. nasib baik dia tak bawak kereta tu pergi.. eeee...seraammmmm.

cheqna berkata...

hahahahahahahaha

nape agak2 nya ye??

jom kita fikirkan same2..

psstt...baru dapat bukak..

Syuhada Kamal berkata...

ish..seram n peliknye...

Mama Qaseh berkata...

Wahh..ajaib ni Yang..
Hope tkda apa yg buruk yg blaku yea..

Mama-Danish & Sarah berkata...

cutemiut78: misteri yg sukar utk dileraikan...

nak tolong hubby ain agaknya....

al quds travel: tks for the info...

honeylanz: kena hantar rumah aini tu has..

aini kan ada 'buruh' paksa rela yang suka basuh kete....hehehe....

Mama-Danish & Sarah berkata...

kakzie: takut jugak kan.... tapi harap hanya perkara yang baik2 berlaku...

ainie: takde hujan lebat pun.... sampai rumah kete tu memang kotor....huhuhu...

miemiey: kalau kete mama jadik bmw, mama nak wat pe bu....

bukan mampu pun nak tangung maintenance bmw tu...huhuhu...

elok gak 'dia' tolong cuci, leh abg is kita relaks2....hahaha....

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis linda: mistik pertama berlaku selama tinggal kat sini.....huhuhu...

jangan la ada lagi mistik2 lain selepas ini...

dah la daku ni jenis penakut tahap maksima ni....

nza: nasib tak nampak 'orang' yang tlg cucikan tu kan, kalau tak mau pengsannnn....

cheqna: akak dah tak terfikir dah... cheqna la plak tolong fikirkan utk kak....

mekasih ya dik sbb gigih terjah teratak akak... akak pun tak tau camne nak hapuskan keliwon yg kaco blog akak nie....

Mama-Danish & Sarah berkata...

syuhada kamal: pelik bin ajaib kan....

Mama Qaseh: alhamdulillah so far semuanya baik2 aja....

saje nak bergurau ngan kami agaknya tu....

Tanpa Nama berkata...

mercury shoes case study new zealand sell chanel bags

Related Posts with Thumbnails