Selasa, 24 November 2009

JIRAN BARU

Pstttttt.......aku dapat jiran baru tau. Tengahari semalam agaknya dorang sampai sbb waktu pagi aku nak gi kerja tu dorang takde lagi. Balik kerja petang semalam, aku tengok jiran aku dah selesai berkemas dah . Siap dah bersihkan simen depan rumah dia yang penuh ngan najis kambing.Kesian tau!!!

Aku pun sakit hati ngan anak2 jiran aku nie, dah la sesuka hati main dalam pagar rumah orang, lepas tu tak reti-reti nak tutup pagar tu balik. Yang mak dia ni plak satu hal jugak, takde la pulak nak tegur anak dia nie jangan sesuka hati ceroboh kawasan rumah orang....haihhhhh....

'rumah jiran baru aku yg ada 4x4 tu'

Tak sempat nak berkenalan ngan jiran aku ni lagi. Sebenarnya hubby dia dah sebulan duk sini, tapi kali nie baru bawak isteri dan anak2 pindah sekali. Tetiba aku teringat kat Sis Linda. Kalau diikutkan Sis Linda pun start pindah ke ganu sabtu ari tu. Katanya hari ahad kira dah ada kat sini la. Ntah-ntah dia yang jadik jiran baru aku nie....hehehe...

Sis, cepat la update blog. Sibuk mengemas lagi ke? Ke sibuk main air banjir nie.... 
 

20 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Jenguk2 lah jiran tue kak..
Kot2 Sis Linda..
hehehe..

neezareef berkata...

nnti2 leh kenal2..wat kuih skit2..bg sepinggan..barulehkenal2

Nida berkata...

tahniah ada jiran baru... seronok ler, lepas ni boleh bergossip2..hehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dearie, naluri akak ni mcm bagitau jiran sebelah tu sis linda... ntah pape kan..

neezareff: nak kenal2 jugak nanti... tak kebetulan lagi nie...hehehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nida: gossip yang baik2 jer la kan...

harap2 dorang seronok berada kat sini....

CuTeMiUt78 berkata...

wah... nanti blh la kenal2 kan..

sis_nita berkata...

a'a laa..

ntah2 dak linda tu kot..

wahhh.. leh laa berblogging bercame-came..

Cik Cookie berkata...

kompem ahh dia

LotsOfLove-Pearls berkata...

Kakak..
Betol ar Kak..
Jiran baru Kak ialah Sis Linda..

Mcm tak caya jer..
Nak gelak guling2 pown ader..
What a small world..
Very small..

Tak sangka korang berjiran jek..

alahai..
bolehlah share2 banyak citer..

cheqna berkata...

wah...

mana aci tu...

nanti cheqna g jalan2 kat paka etek neh..

boleh kita usha mengusha

hehehehehehe

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

betul ke jiran akak sis linda???? rupanya2 bukan takat jiran dlm blog aje ek...sblh umah je ha... keciknya dunia nih...

ibu_arifa berkata...

hehehe..best lah kalo sis linda yg yg jadi jiran akak tuh.. leh hari2 senaman mulut,,keh..keh..keh..
gurau jer tau..jgn marah aaa..

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ berkata...

Salam kakak,

Wah..ade jiran baru...sure menarik~!! Akak g lah ngorat isteri die kak..mane tau leh jadi besfren utk dibawak bersoping ker :P kikiki...btw..agak kangen nak melawat blog semua...hihih...

hugs~!!

afsal_8281 berkata...

sama la kak
sal pun baru dpt neighbour baru
tp jarang ada umah

wife dia blik kg ayah dia sakit
sempat la ckp kejap ms dorg nak blik tu

tp lps ni tggl hubby dia jek ngan anak2 kot sbb wife dia nak gi further kt UPSI

CT Delima berkata...

wahhh...sonok ler pas ni ain leh tukaq2 pinggan kuih kat pagar jer huhuhuhu. hari2 dok citer pasal kamu tau nanti hehehe

miemiey berkata...

makin bertambahlah kenalan mama nanti yee...

jaga elok2 sarah mama nanti dingorat anak jiran sebelah...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Cutemiut78: dah berkenalan dah malam tadi....hahaha....

sis_nita: memang sah sis linda..... keciknya dunia kan...tak sangka akhirnya sebelah rumah jer....

Cik Cookie: Ya betul. nasib baik ada pict. tu kan, kalau tak mesti tak sedar sis linda yang duk sebelah....hehehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dearie, lawak gila kan.... tak percaya pun ada juga...

cheqna: cepat mari paka cheqna.... kita gosssip panas panas....hahaha..

Nadia: memang betul nad... dah jumpa dgn empunya badan pun....sweet sesangat....hehehe...

Mama-Danish & Sarah berkata...

ibu arifa: dan start gossip malam tadi...hahaha...

gossip tentang kitaorg jer la...

Mya: welcome back dear, lama betul tak singgah sini kan...

mya ajor sket nak menyayat awek camne, akak tak reti la pasal dulu hubby akak yg mengayat akak...hehehe...

afsal 8281: semoga ayah jiran sal cepat sembuh...

rumah yg kak linda duduk tu pun dulu jarang ada org kat rumah, harap lepas ni kak linda stay lama kat sini.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ct delima: tks singgah kak ct. akak mesti dah lama kenal kak linda kan...

nampak gaya ain kena belajar masak ngan akak ni, kalau tak nanti malu plak balas piring kosong jer kat sis linda....huhuhu...

miemiey: bu, sarah tak sempat nak ngorat anak sis linda malam td pasal hero sis dah tido kepenatan....hehehe....

Related Posts with Thumbnails