Khamis, 19 November 2009

KUALA LUMPUR - PART III (BLIND DATE KAMI)

Jangan risau ok, ni adalah entry terakhir aku pasal cuti2 kat KL aritu. Cukup-cukup la kan, nanti ada plak yang muntah ijo baca n3 aku ni. Tak abih2 citer pasal KL jer. 

Hari ketiga di KL, aku dah nak balik dah. Pagi-pagi lagi dah kelam kabut bersiap, tapi sebelum balik tu aku ada blind date dengan sahabat blogger Aini. Last minute janji nak dating kat Zoo Negara. Ok la kan, boleh jugak tunaikan hajat Danish yang dah lama kemaruk nak ke zoo tue (terkena penengan iklan zoom malaysia kat tv....hehehe). 

'kenangan bersama di zoo negara' 

Aku sebenarnya rasa bersalah sangat kat Aini sebab tak dapat sampai tepat mcm yang kitaorg janji. Kami dah tersesat sampai kemana ntah. Sepatutnya perjalanan tu 15 min jer, punya sesat barat sampai 1 jam lebih. huhuhu.....Kesian Aini ngan family terpaksa tunggu berjam lamanya. Alhamdulillah jumpa jugak jalan ke zoo walaupun minyak kete tinggal separuh tangki....

Anyway, seronok sangat dapat habiskan masa yang sekejapan tu sesama. Thank u to our beloved hubby sbb support isteri masing-masing jayakan blind date ni. Kalau takde mereka berdua, verangan ler kami nak jumpa pasal kami ni kalau nak kemana-mana wajib ada driver. hahaha.....ada lesen memandu pun padan gantung kat frame jer.....betul tak Aini?

Harapan aku pertemuan kali ni tak berakhir kat sini jer. Semoga akan ada lagi pertemuan demi pertemuan di masa akan datang. Ainiiiiii....... harap tak serik ketemu Ain lagi. Terima kasih atas layanan mesra terhadap kami sekeluarga. Ain sangat-sangat hargainya. 

14 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,
Dah habis ker..?
Tak muntah ar Kak..
Best nak baca laporan semasa Kak.

*pernah LOL jumpa sorang kakak yg kenal melalui blog juga. sepatutnya pegi rumah dia tak sampai 30 minit sekali cari nyer cari, hampir 2 jam.
Cian kakak tu coz dia menunggu kami makan malam bersama. Sangat rasa bersalah..

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: Dearie, kita tak sengaja kan kan.... hehehe...

akak ingatkan orang luar jer yg selalu sesat bila sampai kl, rupanya org yg duk kl pun sesat jugak ya...hahaha....

apa yang penting, hajat nak jumpa kesampaian juga....Alhamdulillah...

ainie aziz berkata...

penat kami tunggu tau! hahaha. takdelah, kami paham. orang yg duk kl pun selalu sesat, orang luar apa lagi. anyway, enjoy sgt2 dpt jumpa ain n famili. yup, thanks to our hubby kan, follow je la kerenah wife masing2 ni. hehehe. ada rezeki kita jumpa lagi ye!

Mama Qaseh berkata...

Hehe bestnya round d world kt Kl tue..
Alaa Ain tk kisah nk hapdet apa pun dh tntu blog Ain kan..
Weols nie sonokk mmbca n share pndapat msing2..
Lagi sonokk dpt jmpa kwn blogger lagi..
Agak2 bla pulak turn saya yea dpt jmpa Ain ..

Nida berkata...

Salam...

Wah..bestnya dari kawan maya jadi realiti...

Nanti bila diriku dah balik Malaysia, bolehlah kita wat blind date ek..(puas tu nak pujuk hubby agar sama menjayakan..hehe)

neezareef berkata...

sonok ar jmpa member..takpelah lmbt tu sbb kesesatan kan..hehe..len kali kna wat map..

Softtouch [Hanim] berkata...

amboi smpat berblind date ain...he he he...danish mesti suka dpt pg zoo kan...

Zareda Norman berkata...

wah beslah dia ronda ronda kotaraya...

sempat pi zoo? kak zar dok KL pun 5 tahun sekali jejak zoo rasanya lebih kerap pi zoo tepen kots? hehheheh

miemiey berkata...

alaa...mama best apa bca n3 mama...
tak muntahnya kl muntah ada isi tuiii..
hehe..
siannya sesat...
tapi best akhirnya jumpa gak kansss...
mama tau sarah aritu nampak bu isi air dalam baldi dia siap kata ada ikan..
lagi terkezuuuttt
dia kata nak g olumporrrrr...
ni mesti dia duk cite ke bu pasal dia g kl...akuaria...

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: yang faham tu satu la kan, yang tak tahan tu satu jugak....hahaha...dah la panas terik hari tue, mesti berpeluh-peluh tunggu kitaorg kan...

psttt...kita jumpa raya haji nanti nak tak??? tak serik lagi kan kan...

Mama Qaseh: sya, ain sebenarnya dah lama tak ke JB. InsyaAllah kalau nak ke sana, ain inform k.

Teringat kenangan masa duk Pasar Peladang Skudai dulu...tetiap minggu merendek ngan hubby kat Angsana...hahaha

Nida: Bila nida nak balik mesia??? cakap tau!!!

Alhamdulillah, senang jer nak pujuk hubby kali nie....nak jadi rezeki ain agaknya dapat jumpa ainie....hehehe...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Neezareff: try guna gamin masa carik zoo tue, tapi gamin plak wat hal taim kita tengah pening.....hampehhh!!!

Softouch[hanim]: semua sekali enjoy, tapi danish la paling seronok sbb hajat dia kesampaian jugak....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kak Zar: first taim ke sana kak... itupun sebab danish yang berhajat sangat....alang-alang nak pergi, cuba la ajak aini sekali, tak sangka pulak dia setuju....seronoknyaaaaaaaa...

miemiey: macam2 sarah nie, mulut mcm bertih goreng....

masa kat aquaria hari tu, dia tido manjang bu, kejap jer sempat tengok ikan pastu dia tido balik. badan letih agaknya....

cheqna berkata...

kak eh

bila kita nak dating meting etek ni????

ekekekeke...

Mama-Danish & Sarah berkata...

cheqna: apa susah dik, ko datang jer jumpa akak kat mesra mall nie...

main bowling kat situ nak??? hahahaha.... ada gak nanti bola masuk longkang erk!!!

Related Posts with Thumbnails