Isnin, 28 September 2009

KAMI DI HARI RAYA

Sekejap jer rasanya masa berlalu....tup tap tup tap dah kena start kerja balik. Walaupun hari ni dah masuk dua hari memulakan rutin harian masuk ofis, satu kerja pun belum jalan lagi.....huhuhu.....aduhai enjinnnn, bila la ko nak panas niiii!!!!

Sedikit kenangan raya untuk dikongsi dengan kengkawan semua. Hanya di hari raya pertama jer kami dapat keluar beraya. Selebihnya lepak kat rumah mak aku sambil menunggu tetamu datang berkunjung. Apa nak buat raya kedua hubby dah kena kerja. Suka tak suka redha jer la.  

Mesti kengkawan pelik kan, nape pulak la baju anak teruna aku tue tetiba larik temanya. Hahahaaa.........sebenarnya kain baju melayu danish sama ngan hubby, tapi tukang jahit plak tak sempat nak jahit sbb ada staff dorang yang sakit.  Last minute terpaksa la, aku rembat jer apa yang ada. Nasib baik jugak masih ada saiz utk dia dan kain pun boleh tahan kualitinya. Pakai jer la Danish, janji berbaju........... ok pe ni.....sama tema ngan sofa......kahkahkah......

"Danish yang sangat seronok mengumpul duit raya. Nak beli transformers katanya..."

"abah with anak dara kesayangan"

Satu perkara yang buat aku sangat tidak seronok beraya..... Sarah sepanjang masa nak berkepit dengan aku sampaikan nak masuk toilet pun kena bawak dia sekali. Sungguh aku tension dan penat tahap gabannnnn.....huhuhu..... aku pun tak tahu bila la Sarah ni nak mesra alam dengan semua orang. Usah kata nak ambik atau sentuh dia, tegur pun kadang tu dia nangis. 

17 comments:

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

ni 1st time baru dpt nengok pic akak.... ^_^

xpe danish....nanti baju yg x semapt siap tu pakai time raya haji lak..kat ganu kan raya hajinya meriah...hehehe

honeylanz berkata...

x pe danish.. janji ada bj baru kan ;)
ery mcm sarah gak le. berkepit dgn mama aja.. mybe sbb ramai org kut.. dia jd malu² kucing lak dgn org..hehhee

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,
Boleh lak jejakanya di samakan ngn sofa..
hahhaha..

Kepada Sarah,
Cian mama tau..
meh, main ngn akak nie.

Hehe..

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: dah pernah enterprem sebelum ni, mungkin nadia tak perasan...

bagus jugak idea nadia tue, pakai untuk raya haji nanti kan... baru la semuanya sedondon..

nadia punya pic. raya mana dik? kempunan akak nak nengok darwish ngan baju raya...

tak sempat akak nak poskan kad raya ari tue, darwish tunggu achik ain anto uwittt raya nanti k... tunggu tauuuu.......

honeylanz: dua hari sblm raya ain pegi carik baju melayu danish kat kuantan parade. nasib baik ada lg saiz besar dia... tu pun tinggal satu kedai jer..

sarah memang takmo dengan semua orang. takot agaknya. selain ain ngan hubby, dia cuma nak gi ngan ibu & abah j dia jer....betul2 menurun peel mama dia masa kecik-kecik dulu....huhuhu...

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dearie, jejaka sama sofa itu sangat matching kan kan...

kalau dear nak tahu, akak sampai bernazar nak buatkan nasi kunyit kalau sarah ni mesra dengan semua orang. sangat seksa bila dia nak berkepit sepanjang masa....kalau gini gayanya, makin melidi la mama dia jawabnya.....huhuhu....

agak-agak la kan, ada ke orang yg boleh ubatkan budak kecik jenis penakut mcm ni....fenin-fenin....

ainie aziz berkata...

mmg match betul ngan sofa tu. hahaha!

adam ikut time jugak, ada masa ok jek main dgn sepupu lain. tapi datang peel dia tu, nak tolong masak pun susah. berkepit jek. tunggu tahun depan lak nak enjoy sikit.

Mama Qaseh berkata...

1st time jga saya tgk gmbar Ain tau..mnisnya mama Danish n Sarah nie kan..
Huwaaa samalah ngn Qaseh sgtlaaa tdk mau mesra alam ngn org yg tk dia knali..
Sgtlaa susah kmana jua nk ngn kita jerk..Pnt tueee kan yang..
Nnti kita sma2 cr petua cm mna nk adjust dak 2 org nie agar dia lbh mesra bla jmpa ngn org lain kan..

Ms AiReEn MoHd berkata...

da pg kak..kite da update pun pg cherating...check it out babeh...wahbukanmain ceria muekr berhari raya

KV berkata...

sarah siap pakai tudung tu. Comel!!!

MAMADANISH78 berkata...

selamat ari raya ain..:)
wah meriah ye raya ni..
ala siannya baju danish lain kale ye...
takpe..ttp encem danish ni...

CuTeMiUt78 berkata...

selamat hari raya ain.. maaf zahir batin..
sib baik ada gak baju utk danish kan.. klu tak ada yg tak berbaju raya.. :D

ita zakaria berkata...

kak..selamat hari raya. baru lah nampak clear wajah akak ku ini dalam blog nih. cantik rupanya tuan empunya badan nih. awet mudalah kak...macam baru lepas SPM. hehe...salam lebaran yer. maaf zahir dan batin...

Softtouch [Hanim] berkata...

alahai cian danish bajunya xsiap

berkepit je ker?xpelah ain, sarah pun kecik lagi..sabaor jelah yer..
haah;ah ain, cntiklah ain..berseri...

ibu_arifa berkata...

amboi...ayunyer korang nih...tp sampai hati ckp baju danish sama tema dgn sofa...sian kat dia tau..
sarah nk minta 'kawan' kot tu..tu yg dia manja sikit tuh..

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: nasib baik ain balik rumah mak sendiri, waloupun asyik riba tangan jer takde sape nak kisah.....mak memang faham sangat dah..

kalau rumah MIL segan jugak kan.....tak kan nak tengok jer sepanjang masa... nak la jugak bantu apa yg patut walaupun sekadar cuci pinggan..

Sya: Sya, dah dapat petua nanti, share dengan ain k.... sungguh ku tak tahan kalau begini selamanya....

Aireen: tu cahaya dr tia emilia tu dik....kahkahkah....

kv: sarah memang camtue....hantu tudung.

skrg pun dia dah pandai pakai sendiri...tapi senget benget ler....hahaha....

Mama-Danish & Sarah berkata...

MamaD: selamat hari raya utk akak sekeluarga jugak...

tahun ni ada semangat sikit la nak raya pasal hubby dpt cuti 1st day raya. Dah 5 tahun asyik kerja jer di pagi raya....

Cutemiut: selamat hari raya rina...

kalau tak dpt carik baju melayu tuk danish hari tue, jawabnya berjeans la di pagi raya....lagik kesian kan..

insyaallah, raya haji nanti dpt la kami pakai sedondon....

Ita: jangan puji akak lebih-lebih dik, kang koyak baju raya akak nanti.....hihihi....

tks dear for always being here...luv u.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Hanim: akan ku siapkan baju melayu danish utk raya haji nanti....sayang sbb kain dah ada kan....

selamat hari raya untuk hanim sekeluarga....

Ibu Arifa: 'kawan'??? oh tidakkkk..... kena tunggu sarah betul2 besar la dik, tak terkejar akak nanti.....hihihi.....

Related Posts with Thumbnails