Sabtu, 5 September 2009

MENGGANAS AJE KOJENYA...

Aku tengah sedey ni.......betullll...... tak tipuuuu.....sedey sangat-sangat...sob...sob..sob...

Tengok ler apa anak dara aku buat kat aku.....huwaaaaa...

Baru jerk malam tadi aku lipat baju-baju danish ni, alih-alih pagi ni Sarah pi punggah semua....huwaaaaa lagik skali....

Kenkonon, hari ni mama dia plan la nak bersantai-santai layan tenet, hancusss berkecai plan aku tu....

Yang lawaknya kan, bila aku tanya "sapa buat ni??"

Tau tak Sarah jawab apa "Abam"

Selamba badak dia pi tuduh abang dia yg buat..

Yang abangnya pulak, berkerut dahi dengar adik cakap macam tu (agaknya dlm hati dia ckp "pehal aku nak punggah kain baju ni, carik nahasss.... ko takpe la dik, ko tu kecik lagi, sure mama tak kasi upah punya....")

Aku paksa jugak Sarah kemas balik baju tu sume........

'khusuk mendengar arahan'

'main sumbat jerk'

'muka orang bersalah'

Danish yang kesian tgk adik dia kena dera volunteer nak tolong kemaskan..... "biar danish jer la yang kemas mama, cian sarah..."

haah yer la....... takde maknanya kalau korang berdua yg kemas..... bukannya korang pandai pun lipat baju tu balik...main sumbat-sumbat pandai ler.....huhuhu....

16 comments:

sis_nita berkata...

heheh! weiii.. tu maknanyerr depa tak bagikk ko dok kat depan PC tu lelama..

alahai.. muka sarah iteww.. muka kena maah yerr.. ciannyerr laa.. meh2 akak nita tulun mehh..

ko pon kan.. ate, bukan susah pon nak lipat kaen tuhh.. angkat.. tolak.. masukk.. picit..

hahahah!

*lariksssssssssssssssssss*

honeylanz berkata...

hehehe.. sama aja dgn ery. nk nangis je rs nye.. marah pun bkn dia paham lgi...

Kakak berkata...

masa kanak-kanak umur macam ni memang kerjanya nak 'berkemas' aje agaknya,
Si kecil kakak pun sama....

Sabar...

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

rajinnya sarah 'mengemas'.....hehehehe
ngah belajar2 nak lipat kain tu...nanti da pandai,leh la sarah tolong lipatkan... :p

ummi afifah berkata...

baiknye abg sarah ni... beruntung ada ang mcm tu kan sarah...

zieha berkata...

agaknya sarah dah puas mengemas kat tmpt lain teww..
kali nie nk try port dlm cabinet plak..hehehe..
biasala tu.. tgh ligat nk explore..explore:)

Zareda Norman berkata...

sabor ajelah... tu sarah tgh praktis nak melipat baju tu...

Mama Qaseh berkata...

Huhu Sarah bkemas yea..Samalah ngn Qaseh leh jd geng mengemas almari laa sayang..
Sibuk kita lipat baju masa tu jgak laa dia pn sibuk kuarkan bju dr tmpt yg lain plaks..sabau jer Yang hehe

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Hahhaa..
LOL pun nak tolong Sarah and Danish main sumbat2 jer pakaian tue..
Sure cepat jer siapnya..
Hehehe..

Cute jer anak2 akak kena susun pakaian...

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis_nita: kot ya pun takmo kasi mamanya bertenet...jangan ler main punggah-punggah kain baju gitew......nak lipat satu hal, nak menyimpannya lagik satu hal.....

kalau dia tak ngaco taim ain melipat tu takpe la jugak sis.......ni kita lipat, dia bukak, kita lipat, dia bukak....adoiiiyaaaa.....asyik nak suruh mak rimau mengaummmmm ajer.....keluar taring kang baru tauuuuu......

honeylanz: apa la agaknya kepuasan yg dorang dapat bila punggah kain baju ni erk...

Kakak: tu la kak, kena banyak-banyak bersabar kan....kalau tak dah lama dah sarah ni ain cobitttt....gerammmmmm...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: dik, nanti kita tengok ya sapa lagik terror tang lipat melipat ni....sarah ke danish???? hahhaha....

ummi afifah: dia memang suka bela adik dia....jangan sesiapa berani pukul atau cobit sarah tu, awal-awal dia mesti halanggg...

yang kesiannya, taim dia yg kena pukul atau cobit, takde pulak adik tu nak back-up dia...siap sengih-sengih lagi ada ler...

zieha: haah, ain setuju dgn kenyataan akak tu...sebelum ni dia suka punggah beg dlm lemari kat ruang tamu....satu hari 5 @ 6 kali kemas benda yg sama....tensionnn tau....skang ni dia nak explore kain baju dlm lemari plak....huhuhu...

Softtouch [Hanim] berkata...

alahai cian sarah kene amrah ngan mamanya...sarah 'berkemas' lah tu mama..he he he..berkemas cara sarah lah....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kak Zar: Ika dulu ada ke buat mcm ni kak? ke sume anak dara mmg suka buat koje ni....Danish masa kecik tak pernah usik kain baju yg ain dah kemas.....

Mama Qaseh: Qaseh pun sama ya.... marah pun tak guna jugak kan....benda dah terbarai, nak tak nak kemas ler lagik sekali....itu kalau sekali, silap haribulan berkali-kali...hihihi...

Sya, benjol kat dahi Qaseh tu dah ok ke??? Moga Qaseh cepat sembuh.....

LOL: boleh-boleh.....kalau sarah ngan danish akak tak cobitt...LOL yang buat akak cobittt la.....nak ke??

dear, semoga ceria-ceria selalu hendaknya....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Hanim: kalau dah besar nanti rajin macam ni....untung jugak kan... boleh la mama layan tenet 24 jam....qiqiqi....

ainie aziz berkata...

sarah nak tolong mama la. mama lipat tak cantik. hehehehe. baiknya danish, siap nak tolong lagi even dah kena "fitnah" dgn adik dia. haha!

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: mama dia pun bingung ngan perangai danish ni....adik tetap his priority....

Related Posts with Thumbnails