Ahad, 13 September 2009

MISI SEMALAM.....

Apa aku buat ya?

Apalagi kalau bukan koje dobi-mendobi....

Aku tukang campak jer, yg buat koje my Wachine Machine ler...

Dan kali ni, apa yang  didobi adalah laen dari yg laen......

Kasi dobi itu baju raya la........ bukan mama punya la......

Tapi Ahmad Albab yang punyaaaaaa....kahkahkah......

Takde la sampai cenggitu......basuh baju raya my kids jer......

Namapun dah dekat nak raya kans, so.......time coti ni la nak buat.....

'sila tanggalkan tag ya'

'ready untnk diputar oleh my WM'

Korang sume dah basuh ke baju raya anak-anak korang?????

Bukan apa la kan, kadang tu aku pelik jugak dengan certain parent yg main belasah jer kasi anak pakai baju raya tak berbasuh.......bau kedai I cakap U....

Zaman berpenyakit ni, bawak-bawak la basuh dulu Yang oiii...... mana tau orang yang pernah sentuh baju tu sblm ni pembawa virus pape kan..kita jugak yang susah nanti.......

SELAMAT MEMBUAT PERSIAPAN RAYA UTK SEMUA YEA....ENJOY UR WEEKEND.....TATAAAAA.....

10 comments:

honeylanz berkata...

hari nih br basuh! mmg kena basuh dulu..habuk n miang nnt if x basuh.

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: betul tu has, entah mana-mana dorang campak masa keluar dr kilang tu kan...

izawani/JEEN berkata...

Akak tak pernah basuh pun... hehehe...

Kata member akak... kalau orang kata, jangan mandi ujan, nanti demam, dia bagi jer anak dia main ujan...

Dia kata juga, bagi anak anak tu kuat sikit, jangan lembek sangat... asal kena apa apa jer, sakit ... sikit skit sakit...

So, ini adalah cara nak bagi anak anak akak kuat... bley ker? Hahahaha....

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Kak..
Rajinnyer Kak adik..

Mmm..
Baju yg baru dibeli wajib cuci..

Sebelum ni mesti dah pernah try test..

Salam hujung minggu kak..

CatlinaFly berkata...

salam...meh jengah umah sy amik kad raya k..

honeylanz berkata...

tambah skit lg.... dr tag tuh..banyak psg nye bj raya sarah & danish ;)

Zareda Norman berkata...

huiishsh sapa yang tak basuh baju baru anak tu? kena basuhlah takut ada hama hama masa dorang campak ke mana mana ntah baju tu kan..

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

haah..betul tu kak....memang kena basuh dulu baru la leh pakai...baju mak ngan bapak budak pun kena basuh dulu jgk tau.....:P

Mama-Danish & Sarah berkata...

Izawani: akak memang la tak pernah basuh baju baru dorang sbb maid yg tolong basuh kan... betul tak? hahaha.....

LOL: Dear, akak terpaksa merajinkan diri sbb dah takde masa dah....asyik bertangguh jer tak menjadi jugak nanti...

Catlina: Thanks Cat, nanti akak datang ambik k...

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: takde la has, nampak banyak mungkin sbb seluar ngan baju lain-lain tag kot...hihihi..

Kak Zar: betul tu.....anak2 pun nampak lebih selesa dan terurus....

Nadia: kebersihan tu sebahagian daripada iman kan....tak gitew??

Related Posts with Thumbnails