Khamis, 28 Mei 2009

BATUK-BATUK

Kesiannya kat aku sekarang ni..... dah 4 hari asyik batuk2 jer. Sekali batuk rasa cam nak putus jer urat perut aku nih... Sabor je lah. Sekali sekala sakit takpe lah ya..... orang lain ada lagik teruk dari aku kans..... batuk sampai terkencing pun adooo agaknya.... Biasalah tu....... (ayat memujuk hati sendirik). Sekarang ni pun aku tengah control mulut aku dari banyak bercakap. Huhuhu...... tak best arrrrrr, suara aku dah jadik ala-ala ratu rock Ella gitewww. Serak2 manja plus serak2 mengada.....Hahaha......Jangan muntah hijau okessss. 

Risau aku ngan cuaca yang tak menentu sekarang ni. Macam-macam penyakit datang. Kat kawasan aku tinggal ni pun, ramai sungguh yang kena demam panas, selesema ngan batuk. Ngan doktor-doktor sekali tak terkecuali.....doktor siap cakap lagik, punyalah ramai patient sampai stok ubat habissssss. Nampak gaya rezeki doktor berlipat ganda la..... kalau ramai patient, banyak duit masuk tuuuuuu.......

Harap-harap musim berpenyakit ni cepat-cepat la berlalu. Semoga suami dan anak-anak aku mempunyai imun yang kuat untuk melawan sebarang ancaman virus yang datang. Mama harap batuk mama tak berjangkit kat korang semua. Makan apa-apa pun mama dah takut nak share ngan korang lagi..... selalunya Maisarah suka sangat makan makanan dari mulut mama. Nampak gaya mama kena makan nyorok-nyorok dulu la sampai batuk mama betul-betul hilang.......

Sekarang ni pun, aku asyik duk kunyah strepsils untuk hilangkan sakit tekak aku.... walaupun tak berapa nak sedappp...... telan aje ler.......Nape la doktor tu tak kasi ubat yang sedap sikit. Beli yang kat kedai tu, pada aku rasanya lagik sedapp. Balik kerja nanti aku ingat nak buat air asam jawa la...... buat penawar sore serak-serak basah aku ni. Tak sesuai la ngan aku pasal aku bukan minah rock. 

18 comments:

ummumishkah berkata...

Moga mama cepat sembuh!

honeylanz berkata...

jgn lupa mkn ubat on time. cepat skit sembuh. has br start mcm nk selsema..kepala pun dah berat semacam je

ainie aziz berkata...

sama la kita ain. batuk plus sakit tekak dah seminggu. nak jawab tepon pun takut. nanti kuar sore cam jantan lak. ahaksss! speedy recovery to u.

~~ciklinn~~ berkata...

semoga cepat sembuh yerk.. musimlah kot..linn pun sam ani batuk2 kalo mlm lagilah rasa nak tercabut tekak nie...

Zareda Norman berkata...

mama

semoga cepat sembuh yer.. jangan culas makan ubat

kakLuna berkata...

aku pun batuk2 dh dkt 5 hari gak weh....bkn nya psl sejuk ke apa..tp gatal tekak...geram rasa..

zieha berkata...

ciannya batuk, hmmm kalau zieha minum pati madu..insyaallah batuk leh cpt reda..semoga cpt sembuh

Mama-Danish & Sarah berkata...

ummumishkah: thanks ya kak.

honeylanz: kena mkn ubat awal2 tu has....nanti melarat susah. Hari tu doktor tak kasi ain ubat batuk pasal ain gi klinik sbb sakit tekak jer....tak sangka la batuk plak skrg ni. bila pergi ambik ubat batuk kat klinik, stok pulak habis....

ainie aziz: ain langsung tak jawab tepon. suruh kawan jer jawabkan..

Mama-Danish & Sarah berkata...

ciklinn: betul la ciklinn....musim demam ngan selsema skrg ni. siang hari tahan sikit, tapi kalau malam batuk tahap gaban. sib baik orang sebelah tak suruh tido kat luar jer...

zareda norman: makan jugak ubat ni, walaupun tak suka.....nak cepat baik punya pasal...

kak luna: satu malaysia dah berjangkit batuk aku ropenya....

zieha: idea bagus gak tu.... nanti nak cari madu la...

KV berkata...

aku kalo mkn strepsil tu sakit gigi. Manis sgt la. Ape pun, moga cepat baik. Anak2 aku pun baru baik selsema+demam.

Softtouch [Hanim] berkata...

musim agaknya sekarang. sy pun batuk n sakit tekak yg perit. Isap strepsils jugak..extra strong lg..he he he..

mama idzareef berkata...

mama danish n sarah dah ok ke batuk2 ari tu..bile nk hapdet nie.. ;p

Linda Latip berkata...

get well soon! mmg skrg musim tk shat..tu bekalan ubat besh abis kot hehe..mnum air byk²..cuaca tk nentu ni.

Mama-Danish & Sarah berkata...

kv: aku dah sihat dah, tp maisarah pulak yg demam skrg ni. on and off jer demam dia.

Hanim: sana sini orang demam, batuk dan selesema kan? harap2 musim berpenyakit ni cepat2 berlalu...

mama idzareef: alhamdulillah, semain sihat ni.. sorry sesangat sbb tak dpt nak apdet, kerja kat office tengah banyak.... nanti free insyaAllah dapat berblogging semula... rindu sangat kat kengkawan ni....

linda: betul la linda...kat t'ganu cuaca panas terik. sekarang ni orang duk berebut pasang air-con sampai harga air-con melambung naik.

atie berkata...

semoga cepat sembuh ye ain

shi3la berkata...

camner skrgg..masihh batukk ker dah sembuh..minumm air banyakk yer,jgn luper makan ubat juger tau..!!

Mama-Danish & Sarah berkata...

kak tie & shi3la: ain dah semakin sembuh..... jangan risau okey.... nanti kalau terluang ain apdet...

Tanpa Nama berkata...

explained most people will cover its fiscal loans promptly together with with out fees
A number one debts nonprofit expects may be men and women looking toward these people meant for aid finished payday loans loans to two bottle this specific. unsecured debt aid organization claims around purchased the particular payday, increased interest mortgages this current year. All the charitable tells several years previously the quantity of buyers with them appeared to be small.
kredyty bez bik
http://kredytybezbiku.biz.pl
kredyty bez bik
pożyczki prywatne pod zastaw mieszkania
chwilówki trzebinia
szybka pożyczka
więcej
pożyczki prywatne
pożyczka przez internet provident
sprawdź ten adres

Related Posts with Thumbnails