Khamis, 14 Mei 2009

MENGENDAP SIAPA TU??

Maisarah ni kan, pantang nampak orang masuk bilik, dia sibuk nak masuk sekali. Aku memang dah sedia maklum agenda dia bila dapat masuk. Pertama mesti nak panjat katil, walaupun lepas tak lepas, dia tetap gigih usaha. Kalau nasib dia baik, abang Danish tolong push dia naik.

Kedua, bila dah berjaya naik atas katil, dia buat scene berguling-guling plak macam dlm pilem hindustan tuuu.... ada hati nak jadik cam Rani Mukherjee gamoknya. Terlebih berguling karang jatuh katil baru dia tauuu.....

Ketiga, kalau dia tak dapat naik atas katil, dia buat agenda kemas mengemas.... tak dapat punggah pampers, dapat punggah seluar baju kat lemari abang dia dah kira syurgoooo. Part ni, mulalah mak rimau start engine nih ...... mana idaknya, penat kemas ni tak ilang lagik, dia dah tambah homework mama dia dah.... Gerammm aku ngan budak kecik neh!!! 

Last2 kan, pasal nak elakkan gadoh ngan budak kecik yang tak tau pape ni, tiap kali aku atau abah dia nak masuk bilik, kami kunci atau tutup pintu.... huhuhu...... cian kat dia kannnn... sapa suruh tak duduk diam..... ada jerk kerja nak dibuatnya....... 

"tok-tok-tok" bukak la pintuuuu. Ni lah gerak gayak budak kecik nyuruh  orang  kat dalam tu bukakkan pintu..... takde nak dilayannya aiihhhh..... 

Budak ni kan, dia memang tak kenal erti putus asa..... Dah ketuk2 tak nampak jalan, dia try intai-intai la pulak..... apa lah orang tu buat kat dalam agaknyaaaa......

Tengok tu, bukan main beria lagi dia......terbongkok-bongkok kat depan pintu bilik. Boleh nampak ke Sarah????

huhuhu.......dia dah start buat muka sedih dah..... mintak simpati orang kat luar tulun dia la tuuuu..... nangis la nape tak nangis?? Mesti orang tu buka pintu punyaaaa......

Akhirnya, dapat jugak budak kecik ni masuk dalam.... tak larat nak main lagik dah..... penat duk mengendap tadik.. masa untuk tidoooooo......

18 comments:

mamadanish78 berkata...

alaaaaahaii..budak kecik nih..bukan main lagi dia tonggeng2 ngendap...wakakakaa..
bestnya dah dapat sepasang kan...danish kita tak dapat adk lagi..huhuuhuu..puas dah usaha..lom ada rezki lagi nak beradik lagi...:(
bulan 9 ni baru genap 5thn umur danish kita..tak sabo gak tu tanya bila dia nak bawak kek p sekolah...he2...

sis_nita berkata...

hehehe! kiyuttt jerr dia dok tonggeng camtu kanss.. skodenggg jgn tidakkk..

ummumishkah berkata...

Pintar little Sarah ni..

mamadanish78 berkata...

ain..jgn mudah terpengaruh ngan 5% tu...kalau rawatan cecah rm30k..nak bayar 5%...naya gak tu nak cari duit...sbnarnya kos tu lagi mahal..kalau GE max rm500...tak kira la bape amaun kos yg kena dibayar..kalau kena rm30k sekali pun tetap kos yg ditanggung sndiri rm500 jugak kena bayar...
so,bila nak dapatkan insurans kena perhatikan juml.saving,kad medikal,dan jaminan pembayar...
kalau nak info ttg tabungan anak + medikal kad,leh bg email..mamaD leh bg info..
ada plan rm60 sbln,rm120,rm150..untuk anak siap medikal kad

Mama-Danish & Sarah berkata...

mamadanish78: kena usaha lagi tu sampai dapatkan adik tuk danish awak. ain kalau boleh nak rileks dulu sampai sarah besar. Penat layan budak kecik membuas tahap gaban nih. Sebenarnya kan, dorang ni teringin utk potong kek sendiri sbb selalu sangat ada party tiup2 lilin ngan potong kek kat skull. Tak sabau nak tunggu time dia sampai kan???

Mama-Danish & Sarah berkata...

sis nita: macam ni la gaya dia tiap kali kami tak ajak dia masuk bilik. Mengendap sampai orang tu keluar dan bukak pintu .....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ummumishkah: Alhamdulillah, dia cepat belajar. Banyak arahan atau cakap kita yang dia dah faham. Xceli ibu dia banyak membantu......skrg ibu dia plan nak kenalkan sarah ngan ABC, cuma mama jer belum belikan lagi.... hihihi...

atie berkata...

hihi...kelakolah sarah niii..

honeylanz berkata...

Sarah mmg boleh geng dgn ery la mcm ni. sama aja masuk bilik, panjat katil..guling2 n punggah pampers..if dpt semua tu dia akan tersenyum penuh makna!! berpuas hati kut ;)

Mamamanja berkata...

bahaya tu ngendap2 heheh

zieha berkata...

heheehe.tunggu la dia pandai jalan esok(dapat kaki...siaplah mama..barang2 berharga kena sorok2 lah..)best kan tgk anak membesar dpn mata:)

ummi afifah berkata...

macam2 ragam anak kan... best tul... afifah pun tgh lasak..

Mama Qaseh berkata...

Alaa kiutnya dia..cian pnt ea tgu pntu tue x d bukak2 hehe..
Qaseh pn camtu asal dpt msuk blik pnjat katil the lompat2 siap sbut lagik huhu..pastu bkak laci sna sni kuar kan bju kembur sna sni huhu harusss bgaduh jer hr2 hehe

Alinlai berkata...

he he he...sabor je la, bleh plak dok ngendap sampai menonggeng camtu...

Zareda Norman berkata...

kiut dan comel...

Mama-Danish & Sarah berkata...

atie: entah mana entah dia belajar buat cenggitu... danish takde la plak buat camtu.

honeylanz: leh kita berbesan ni... nak ke anak dara I tu? kalau dapat dorang mesti senyum kan? cuba kalau tak dapat, wajib meraung-raung....

mamamanja: takpe aunty, sarah ngendap abah jer ni.... hihihi...

Mama-Danish & Sarah berkata...

zieha: telatah anak2 kadang2 buat kita lupa segala masalah yang ada... tapi kalau dorang ni buat perangai, HOT jugaaaa.....

ummu afifah: anak2 dalam proses belajar, pasal tu agaknya dorang ni lasak2.

Mama Qaseh: kalau kita marah pun, dorang senyum jer kan???

Mama-Danish & Sarah berkata...

Alinlai: bukan takat menonggeng, meniarap kat depan pintu pun pernah.... janji nampak bayang2 orang kat dalam.

zareda norman: seronok dapat rakam aksi anak2 masa kecik ni. mcm2 gelagat mereka ni. kalau la kita dapat tengok balik gelagat kita masa kekecik dulu, mesti senyum sendiri.....

Related Posts with Thumbnails