Isnin, 8 Jun 2009

NEWBORN

Alahai...baby sape lah yang tomei dan putih melepaks ni. Geramnya mak nak cobit2 pipi dia neh. Kengkawan jangan jeles ya. Ni la dia adik Maisarah...... Kenapa??? Tak Caya ke???? Kehkehkeh......... aku tak heran kalau kengkawan tak caya. Yer la...... angin takde ribut takde, tetiba jer dapat baby kan!!!!!  Surpriseeeeeeeee Gitewwwww...

Selamat datang ke dunia yang sungguh indah dan penuh ngan pancaroba untuk budak tecik ni. Namanya Wan Nur Aina Afrina. Lahir pada 13/5 yang lalu. Skang dah masuk 25 hari dah..... Masa lahir berat dia 3.3 kg. Lebih berat dari abang Danish ngan kak Sarah pasal dorang dulu 3kg jerk. Aiiiikkkk!!!! Nape anak aku yang dua orang tu takde keturunan Wan, tapi baby yang ini ada Wan plak erk???  Sapa leh jawab ni???

Aku tanya aku jawab okeh. Baby ni milik kekal kawan baik aku masa form five dulu. Nama dia Wan Hamizi Wan Hassan. Budak laki paling manja dlm kelas aku.... kalau ler dia terbaca n3 aku neh...harus aku kena kutuk ngan dia. Akak pinjam gambor anok awak jap ya. Kasi glamor barang sehari dia......penyeri blog akak yang dah nak bersawang ni.... 

Aku rasa kans, pasni mesti ada kengkawan yg duk berangan nak timang baby lagik. Jangan berangan kosong jer kengkawan, harussss ada usaha, baru ada kejayaan....ahakkksss. All the best untuk kengkawan yang tengah berusaha keras mendapatkan cahaya mata. Kalau tanya aku......nanti ler dulu.  

13 comments:

ita zakaria berkata...

alahai...x kesahlah anak sape nih kak. tapi tersangat lah comel...nih memang jadik 'perangsang' utk mak-mak kat luar nih menambah 'koleksi' nih..geramnyer....

Mama Qaseh berkata...

Emmm chomelnya..

honeylanz berkata...

comel nya baby ni. putih gebu gitu. has nk tambah 'koleksi' baby? tunggu tu la..

Zareda Norman berkata...

comelnya!!!

atie berkata...

Memang comel ain....emm tak teringin nak ada baby lak ke??? ekeke

CatlinaFly berkata...

ish..comelnyer....putih gebuss....ucap tahniah kat kawan tu na...:)

Mama-Danish & Sarah berkata...

ita: kak ain suka anggap semua anak2 kat dunia ni cam anak sendirik....sbb tu jugak la cepat sgt tersentuh hati bila tertengok atau terbaca cerita sedih pasal dorang semua.....bila tengok aina ni kan, cam teringin jugak, tapi kasi can kat sarah manja2 dulu la ngan mama.....bila dah besar sikit nanti baru mama fikirkan balik.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

mama qaseh: baby masa kecik ni kan, kalau kita tgk semua comel2....mungkin sbb mereka dilahirkan suci dan bersih dari sebarang dosa....

Honeylanz: has, usaha dan usaha lagi sehingga berjaya ya.....kalau dapat girl plak kali ni mesti has seronok sakan erk??

Zareda Norman: Comelkan??? ni baru tengok gambar dlm h/phone ni.....kalau real lagik superb.....nanti free nak gi tgk aina lah....

Mama-Danish & Sarah berkata...

atie: ain pun teringin jugak, tapi bukan sekarang la.....kena tunggu sarah besar sikit. mungkin lepas sarah dah pandai uruskan diri sendiri... maksud ain dia dah boleh makan, mandi dan pakai baju sendiri...boleh la bagi adik plak utk dia....

CatlinaFly: nanti akak kirim salam kat dia....kalau la dia tahu akak pamer anak dia kat sini, agak2 dia suka ke marah erk???

~~ciklinn~~ berkata...

comellnyer baby ni...linn lak nak ada baby lagi..tapi bila dah sennag melayan 2 hero yg besar ni..rasa malas lak..tapi hati tu tingin bangettt nak baby girl lak.. hehehhe

ummumishkah berkata...

baby ni kat mana2 pun sentiasa jadi penyeri.. :)

Mama-Danish & Sarah berkata...

ciklinn: kalau la tetiba dapat boy lagik camne linn?? mesti frust nonggeng....

Mama-Danish & Sarah berkata...

ummumishkah: walaupun baby tu bkn kita yg punya, tapi bila pandang dia, kita still rasa happy dan bahagia jugak kan???

Related Posts with Thumbnails