Sabtu, 20 Jun 2009

LEMPENG NYIUR

Pagi tadi, aku satu family sarapan ngan lempeng nyiur segera.

Lempeng ni mak sedara hubby aku yang bikin... bisnes kecik-kecilan utk bantu somi dia. Lempeng dia memang mebelesssss.

Tambah nikmat bila cicah ngan kuah kari ayam ni......yUMMY-yUMMYYYY


Sedar tak sedar kan, Erkkkkkkkkkkkk. Konyaaaaaang perut aku neh.

10 comments:

ummumishkah berkata...

sedap tu.. ada gak yer lempeng segera, mcm2 skrg ni bis makanan...

Mama-Danish & Sarah berkata...

ummumishkah: ain tak tahu la kat luar ada jual ke tak lempeng segera.... setakat ni tak pernah jumpa. kalau teringin nak mkn lempeng, ain mintak hubby tolong belikan ngan makcik dia jer. Sesangat sedap sbb lempeng ni sgt lembut dan byk kelapa.

zieha berkata...

uihh kat mana nk beli lempeng segera tu..?kita wat sendiri je lempeng tu..hehehe..i nie mmg peminat tepung gak..kalau breakfast kat opis..lempeng+nyiur selalu sold out kat kedai..

mama idzareef berkata...

huii lempeng nyoq pn dh ader yg segera skrg kan.. senang keje utk ibu2 yg ade penyakit M cam aii ni..keh3.. ;p

Mama-Danish & Sarah berkata...

zieha: kalau dekat leh ain tolong belikan. beli ngan mak sedara hubby jerk. sedappp tau. pagi tadi goreng 10 keping, licinnnnn. kalau nak buat sendiri susah skit, nak dptkan kelapa tu la....

mama idzareef: kita sama la. camne nak buang hantu "m" tu erk?? betul2 berhantu tauuuuuu!!!

ainie aziz berkata...

ni first time dengar ada lempeng nyiur segera. memang gud news utk kita-kita yang ada penyakit 'M' tu kan. hehe!

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: gud news jugak utk ibu-ibu yg nak semuanya express kan. semuanya mengejar masa skrg ni, terutamanya ibu yang bekerja.....

honeylanz berkata...

wah..bagus nk..jimat masa kaum2 ibu ;)

Softtouch [Hanim] berkata...

waaa...lempeng pun ade segera yer.. .Selalu yg instatnt ni makanan moden yg tradisional kurang sket. Tp baguslah makcik hubby ain tu buat instant lempeng.

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: sesambil tunggu lempeng masak, boleh gak buat kerja lain.

softtouch[Hanim]: Rasa lempeng ni lebih sedap dari yg kita bancuh sendiri. Camne ntah dia buat.

Related Posts with Thumbnails