Isnin, 15 Jun 2009

AWARD DARI IBU ARIFA DALILA

Jom join aku naik Vespa??? Best ni kalau bawak ronda-ronda kat tepi pantai neh. Jangan bawak vespa ni lalu kat atas pasir pantai tu sudah!!! Terbalik karang vespa ni wehhh!!! Kejap ehhhh!!! Aku nak berangan bawak vespa japppp!!! sambil-sambil tu nak manjakan diri aku ni ngan hembusan angin laut yang sepoi-sepoi bahasa ni......perhhhhh mau lentok aku neh kalau ada kengkawan yang kasik bantal!!!!

Thank u ya ibu Dalila yang sudi kasi award comellll ni..... kalau nak kasi vespa versi original lagik ain alu-alukannnn.....hahaha...... dah beri betis nak peha pulak aku neh......Antara syarat2 nya:

1. Copy badge "Blogger Friendship Award"di atas untuk diletakkan di blog anda.
Dah siap..........

2. Link / ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Seperti yang aku hebahkan awal2 tadik, Ibu Dalila yang hadiahkan award ni.....Sekarang ni Ibu Dalila tengah sibuk belajar memandu......dah dapat lesen nanti leh la bawak Arifah Dalila jenjalan ya ibu....kalau nak tahu jugak, baby Dalila adalah pemenang pertama pertandingan Baby Cute Contest anjuran Mama Aqish hujung bulan April hari tu.....

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

Pertama: Aku suka layan novel cintan cintun. Novel pilihan aku semestinya keluaran Creative ataupun Alaf 21.

Kedua: Aku suka baca majalah kekeluargaan.....biasa la ibu muda kans, so kena lah belek -belek majalah untuk tambah info. Majalah yang aku selalu beli biasanya majalah PaMa dan Seri Dewi dan Keluarga. Tiap-tiap bulan wajib beli walaupun bulan depan baru khatam baca. qiqiqi.....

Ketiga: Aku suka makan-makan. Kalau makan free lagik aku suka. hahhaha......ada sapa2 nak belanja aku dak??? Berlarik aku pergi tau........untungnya aku ni kan, makan banyak mana pun, badan maintain tak naik punya....kalau badan aku naik tu maknanya ada somebody kat lum perut aku neh....

Keempat: Aku suka jenjalan.......makan angin ler. Tak kira la dekat ke jauh ke janji keluar makan angin. Dapat jenjalan kat depan umah aku pun kira okey jugak la dari terperuk jer kat dalam rumah mcm orang kena jail....

Kelima: Aku suka kemas rumah......sakit jiwa raga aku kalau tengok rumah bersepah okeh. Sebelum aku gi kerja atau keluar kemana-mana, rumah mesti clear dulu. Sebelum nak tidur pun kena pastikan rumah kemas dulu, baru leh tido lena.

Keenam: Aku suka nyanyi sensorang......dari zaman sekolah sampai skang tabiat ni tak ilang-ilang. Sesaja hiburkan hati sendirik..... . Masa aku remaja dulu, mak aku slalu marah kat aku bila aku nyanyi kat dapur......dia cakap nanti aku dpt suami tua......tua pun tua lah, janji gagah perkasa kans!!!!

Ketujuh: Aku suka bila dapat gaji......mula la plan nak beli itu ini. Satu perkara yang wajib aku lakukan tiap kali dapat gaji semestinya belanja my laling hubby makan ikan bakar.....suka la hati dia.

Kelapan: aku suka tidur mengiring dan kat belakang aku mesti ada sokongan bantal....kalau tak tidur mesti tak lena. Paling pantang kalau aku tidur terlentang, mesti ada keliwon sesat tindih aku sampai sesak-sesak nafas aku.....huhuhu.....

Kesembilan: Aku suka buat kerja sambil kunyah makanan.......jangan ikut habit aku neh. Nampak sangat pekerja tak produktif kan? Asyik makan jer.......takde kerja lain.

Kesepuluh: Aku suka basuh bilik air a.k.a bilik mandi kat umah aku..... Bila nampak bilik air ni dah bersih kan, sayang pulak nak guna.....tumpang mandi kat umah kengkawan bolehhhhh???

4. Anda perlu memilh 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

Giliran aku plak kasi homework kat kengkawan ya....

i. MamaD

ii. Shi3la

iii. Sis Nita

iv. Aini

v. Has

vi. Luna


17 comments:

ibu_arifa berkata...

hehehe..dah buat yer tag ni..thank you.. dah ada 2 ank pun sempat lg yer layan novel.. tabik lah.. nk jgk baca novel tp risau encik laling ku bising jer nnt..kesiannyer baca fakta yg no.8 tuh.. dulu2 time anak dara..saya pun pernah kena jugak..tp pas amal beberapa surah.. alhamdulilia..dah tak kena dah..

Mama-Danish & Sarah berkata...

ibu arifa: skang ni pun amalkan baca ayatul qursi sampai terlena....alhamdulillah jarang kena kacau.

ainie aziz berkata...

suka makan, suka jenjalan, suka kemas umah...samalah kita. tapi sape yg tak suka makan kan. haha!. err...kena buat homework ke. igtkan dah tak sekolah dah takde homework. baik cikgu!

ummumishkah berkata...

mesti bilik airnya berkilat2 ni.. hihihi

Lela berkata...

ada bakat terendam ain ni, tak nak cuba gi ujibakat ke?

Zareda Norman berkata...

nak tumpang itu vespa boleh???

sis_nita berkata...

yuhuuuuu.. namaku aderr tertulis iteww kanss.. hihihi! okehhhh.. macehh kerana memilihku.. kang kita buat yerr..

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

hai tumpang lalu..hehe

link kamu boleh??

shi3la berkata...

baguss la ko nihh dah ader anak ponn sempatt layan novel segala..haku..??huhhhhhh....

ehh Tima kasihh sudi kasik kat haku..nantiii haku datangg balik utk hambikk ok...biaser ler haku..take time sikitttt..hakhakhak...perponn TQVM ingat haku..haku akan hambik award ngan soklan2 ko tuh..huhuuu...

sis_nita berkata...

akak dah wat dah.. silaa laa baca eehh kat blog akak.. ari ni free sket.. tu yg bleh amik award segala..

honeylanz berkata...

tq..has tgh siapkan n3 award ni..

mamadanish78 berkata...

tq ain..mamaD dah amik dah award tu..tp ttg tag tu kan..mamaD dah penah buat dah...ada kat umah mamaD tu...he2...tp mamaD akan buat gak ttg ain jek...

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: cikgu bagi awak A+++++++++++. cikgu dah semak dah homework awak tadi. Well done babeh....

ummumishkah: berkilat mcm diamond tu takde la kak....janji sedap mata memandang kan?

Kak Lela: ain masa study kat UM dulu, johan nasyid peringkat U......minat nak jadik penyanyi tu takde la pulak. Kalau angan-angan nak jadi qariah tu ada la.....sayangnya tak reti ngaji berlagu....huhuhu....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Zareda Norman: Jom ain bawak akak gi tasik putrajaya. kita lepak kat tasik yg akak pergi ari tu......

sis nita: akak memang kelasss. sakit-sakit pun, homework siap erk!!

Tini a.k.a Ibu Fatin: jangan segan-segan link ngan saya....silakan.

shi3la: nanti aku gi semak homework tu kat blog ko ya...

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: has, ain dah check tadi...thank u..MMMMuaahhhhh.

MamaD: wah-wah-wah....special n3 untukku...vangga-vangga....

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

hai mama....
thanks ya sbb visit blog Mya...hugs~..er..er...bibir pecah ke? erm..Mya amalkan satu petua nak jaga bibir...setiap malam sebelum tido mya sapukan perahan halia..insyaAllah bibir akan jadi seksi macam bibir Mya...[ ayat perasan ]hehe...terus support Mya ye kak...hugs~ for ur kids..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ berkata...

nape mya raser cam mya salah windows neh?er..er...sorry...terlalu teruja...hehe..anyway petua tu ekceli utk entry mama yang bibir pecah tu :D ngeee [ merah satu muka ]

Related Posts with Thumbnails